06:59 03.09.2020

Прем'єр України заявив про порушення під час прийняття Печерським судом рішення на користь Суркісів у суперечці з ПриватБанком про $ 350 млн

2 хв читати
Прем'єр України заявив про порушення під час прийняття Печерським судом рішення на користь Суркісів у суперечці з ПриватБанком про $ 350 млн

Уряд України не погоджується з прийнятою у вівторок постановою Печерського суду, спрямованою на фактичне стягнення з ПриватБанку близько 10 млрд грн на користь компаній, пов'язаних із братами Суркісами, і оскаржить її в апеляційному суді, заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"Зараз ми чекаємо повний текст рішення, щоб сформувати юридичну позицію для апеляції. Ми вважаємо, що рішення Печерського суду прийнято з порушенням норм процесуального законодавства, без розгляду справи по суті", - написав він у ніч на четвер у Facebook.

Прем'єр зазначив, що Кабінет міністрів продовжить співпрацю з ПриватБанком і Національним банком для захисту інтересів держави та всіх українців.

"Хочемо зазначити, що рішення суду не стосується питання націоналізації ПриватБанку. ПриватБанк є державним банком і невід'ємною частиною стабільної і прозорої банківської системи", - наголосив глава українського уряду.

Про намір оскаржити вердикт Печерського суду заявили також Мінфін і Мін'юст. Нацбанк розкритикував це рішення, заявивши про законність процедури bail-in при націоналізації ПриватБанку, однак не подаватиме апеляцію, оскільки не є стороною у справі.

Раніше юридичний радник ПриватБанку Андрій Пожидаєв повідомив агентству "Інтерфакс-Україна", що банк не планує виплачувати $ 350 млн на користь офшорних компаній, однак останні можуть звернутися до Державної виконавчої служби (ДВС) для примусового списання коштів з кореспондентських рахунків банку, зокрема в Нацбанку.

Як повідомлялося, у відповідній заяві компанії Суркісів просили суд точно визначити суму, яку повинен їм виплатити ПриватБанк у рамках виконання зобов'язань з обслуговування депозитів, розміщених офшорами в 2012-2014 роках (до націоналізації) на рахунках кіпрської філії фінустанови, вона оцінюється приблизно в $ 350 млн.

Крім того, компанії просили суд надати можливість ДВС примусово стягнути з рахунків ПриватБанку відповідні кошти в разі відмови банку від їх добровільного погашення.

Згідно з позицією ПриватБанку, яку раніше повідомляв Пожидаєв, відповідні договори компаній Суркісів вважаються сьогодні виконаними, оскільки в 2016 році під час проведення націоналізації вони були обмінені на акції додаткової емісії як депозити пов'язаних з банком осіб за процедурою bail-in.

Як повідомлялося, ПриватБанк у другому кварталі сформував резерви під юридичні ризики розміром 6,832 млрд грн.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА