07:22 03.09.2020

Офіс генпрокурора відновив розслідування кримінальних проваджень, в яких встановлені порушення Європейським судом з прав людини

2 хв читати

Офіс Генерального прокурора України відновив розслідування кримінальних проваджень, в яких встановлені порушення Європейським судом з прав людини, повідомляє прес-служба Офісу генпрокурора.

"Понад 70 справ про катування та інші форми жорстокого поводження ще з 2013 року перебувають на контролі Комітету міністрів Ради Європи. ЄСПЛ встановив порушення у них Україною Конвенції про захист прав людини і основних свобод через неналежне поводження з особами, які перебували під контролем держави, і неефективність розслідування кримінальних проваджень за такими фактами", - йдеться в повідомленні, на офіційному сайті Офісу генпрокурора в середу ввечері.

Починаючи з травня поточного року, стан розслідування кримінальних проваджень цієї категорії взято на контроль Офісом генпрокурора.

"За результатами проведеного прокурорами підрозділу з протидії тортурам аналізу, керівництвом Офісу генерального прокурора скасовано 27 незаконних постанов слідчих про закриття таких кримінальних проваджень, в 30 провадженнях надано докладні вказівки з урахуванням наявних рішень Європейського суду з прав людини", - зазначається в повідомленні.

В офісі генпрокурора наголошують, що завдяки вжитим заходам, у 2020 році вдалося значно активізувати хід розслідування кримінальних проваджень, пов'язаних із застосуванням насильства з боку правоохоронців.

"Зокрема, за 8 місяців цього року за вчинення катувань було повідомлено про підозру 18 правоохоронцям, тоді як за весь 2019 тільки 2, за перевищення влади і службових повноважень, поєднане з застосуванням насильства повідомлено про підозру 86 правоохоронцям, за 2019 - 44", - підсумували в Офісі генпрокурора.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару по Балаклії зросла до 10

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

Окупанти завдали удару по вокзалу Балаклії, постраждали 7 мирних жителів - ОВА

Зеленський про закриття неба над Україною західними партнерами: Питання не "чому", а "коли"

Кількість загиблих унаслідок ворожого удару по селищу Удачному на Донеччині зросла до 3, поранені 4 - ОВА

Волонтери ТЧХУ працюють у штабі з ліквідації наслідків ракетного удару РФ у Смілі

"Сталевий фронт" Ахметова побудував понад 80 км фортифікацій на Донеччині та Запоріжжі

Президент на Ставці заслухав доповіді щодо захисту інфраструктури та посилення виробництва зброї

Зеленський відповів республіканцям - противникам надання допомоги Україні: Гроші йдуть насамперед в оборонний сектор США

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА