14:21 03.09.2020

Зеленському повідомили, що унаслідок пожеж на Харківщині та Луганщині 33 людини залишилися без житла, а однією з причин розглядають підпали

2 хв читати
Зеленському повідомили, що унаслідок пожеж на Харківщині та Луганщині 33 людини залишилися без житла, а однією з причин розглядають підпали

 Президент України Володимир Зеленський заслухав останню інформацію про ситуацію з пожежами в Луганській і Харківській областях від прем'єр-міністра Дениса Шмигаля та чиновників, які наразі перебувають на місці загоряння в регіонах.

Главі держави повідомили, що через пожежу 33 особи залишилися без житла.

Міністр соціальної політики Марина Лазебна зазначила, що люди втратили не лише житло, а й документи, особисті речі, і просять компенсації за згорілі будинки та уваги з боку влади. За її словами, на місці немає відчаю, "люди вірять владі і знають, що їх не залишать".

Міністр також додала, що всім, хто втратив житло, пропонували тимчасове розміщення, але більшість постраждалих вирішила розміститися у родичів.

"Ми маємо перебувати з людьми у постійному діалозі. Люди мають розуміти, що їх потреби чують і про них піклуються", - наголосив Зеленський, повідомляє прес-служба президента України.

В уряді повідомили, що наразі вживають заходів, які були напрацьовані і виправдали себе під час подолання вогню та ліквідації наслідків недавніх пожеж у Луганській області. Всім, хто втратив будинок, так само буде виплачено до 300 тис. грн компенсації. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що гроші будуть перераховані людям протягом місяця.

Президенту також повідомили, що як можливу причину загорянь розглядають підпали.

За останньою інформацією ДСНС, до ліквідації вогню у Харківській і Луганській областях залучено пожежну авіацію МВС: працюють два літаки Ан-32П і вертоліт Мі-8 ДСНС України. Наразі повітряний моніторинг показує, що відкритого вогню і загрози населеним пунктам немає, повідомив міністр внутрішніх справ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

Нетаньягу заявив Блінкену, що не має наміру погоджуватися на завершення операції проти ХАМАСу, не відмовиться наступати на Рафах

Українська авіація завдала ударів по семи районах зосередження особового складу противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА