18:41 03.09.2020

Керівництво Криворізького університету економіки і технологій просить пояснити відкликання подання на довічну стипендію батьку Зеленського

2 хв читати
Керівництво Криворізького університету економіки і технологій просить пояснити відкликання подання на довічну стипендію батьку Зеленського

 Керівництво Державного університету економіки та технологій м. Кривий Ріг заявило, що неодноразово подавало кандидатуру Олександра Зеленського, батька президента України Володимира Зеленського, на присвоєння почесних звань, але отримувало відмову.

Про це йдеться у зверненні керівництва університету до прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля і в.о. міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета, текст якого має агентство "Інтерфакс-Україна".

Звернення було направлено в четвер, після публікації в ЗМІ матеріалу про нібито намір Зеленського присвоїти своєму батьку довічну стипендію.

"Маємо зазначити, що трудовий колектив, у якому працює О.С.Зеленський, неодноразово вносив подання на нагородження О.С.Зеленського, починаючи з 2017 року, з часів попереднього президента України. Передостаннє подання на присвоєння почесного звання "Заслужений діяч науки та техніки України" взагалі було "заблоковано", зі слів тодішніх чиновників Дніпропетровської обласної державної адміністрації, в Адміністрації президента Петра Порошенка", - зазначається у зверненні.

"Просимо надати чітку відповідь - чим зумовлене відкликання подання на присудження іменної довічної стипендії видатним діячам освіти, серед яких є член нашого трудового колективу, д.т.н., професор Зеленський О.С?" - зазначається у зверненні.

У заяві також просять врахувати, що висунення кандидатури Олександра Зеленського на нагородження державними нагородами розпочалося задовго до того, як президентом України став Володимир Зеленський.

Раніше, 2 вересня, Кабінет Міністрів України розглядав підготовлений Міністерством освіти і науки України проект указу президента про призначення довічних державних стипендій видатним діячам освіти, зокрема Олександру Зеленському. Безпосередньо під час засідання за ініціативою Шкарлета проект указу було знято з розгляду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Білопільська громада залишилася без електропостачання - Сумська ОВА

Війська РФ за минулий день здійснили 31 обстріл 11 громад Сумської області, поранено трьох людей, із них двоє - діти

Хамас прийняв пропозицію про припинення вогню, але Ізраїль заявив, що вона неприйнятна

Нідерланди планують постачання F-16 Україні з осені

Макрон вітає "зобов'язання" Китаю "утримуватися від продажу будь-якої зброї" Москві

Пентагон засудив "безвідповідальну риторику" Росії

ХАМАС заявив про згоду на запропоновану Єгиптом і Катаром угоду про припинення вогню в Секторі Гази

Саміт миру покаже, хто дійсно виступає за рівноправність у світі

Зеленський заслухав доповідь Сирського за підсумками його поїздки на передову

Генштаб ЗС України: Російські війська за добу завдали двох ракетних і 69 авіаційних ударів, здійснили 52 обстріли з РСЗВ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА