21:31 03.09.2020

Шмигаль: Проект про призначення довічних стипендій педагогам, серед яких батько Зеленського, відкликаний у зв'язку з розширенням списку стипендіатів

2 хв читати
Шмигаль: Проект про призначення довічних стипендій педагогам, серед яких батько Зеленського, відкликаний у зв'язку з розширенням списку стипендіатів

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль пояснив відкликання проекту про призначення довічних стипендій педагогам, в якому фігурує кандидатура Олександра Зеленського, батька президента України Володимира Зеленського, доповненням списків стипендіатів та нагородженням їх до Дня працівника освіти.

"Через несподіваний медійний резонанс хочу прояснити позицію уряду, щоб уникнути спекуляцій: у середу, 2 вересня, проект про призначення довічних стипендій педагогам був відкликаний для доповнення списків претендентів", - написав прем'єр-міністр на своїй сторінці в Фейсбуці в четвер увечері.

Шмигаль звернувся до ВНЗ країни з проханням протягом двох тижнів подати повні списки стипендіатів.

"Закликаємо трудові колективи вищих навчальних закладів протягом двох наступних тижнів подати списки кандидатів на державні стипендії, щоб уряд прийняв рішення до 1 жовтня - Дня працівника освіти. Уряд хоче, щоб всі видатні діячі освіти отримали відповідну нагороду від держави", - наголосив прем'єр- міністр.

Раніше повідомлялося, що керівництво Державного університету економіки і технологій м.Кривий Ріг заявило, що неодноразово подавало кандидатуру Олександра Зеленського, на привласнення почесних звань, але отримувало відмову.

Про це йдеться в зверненні керівництва університету до прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля і в.о. міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета, текстом якого володіє агентство "Інтерфакс-Україна".

Звернення було направлене в четвер, після публікації в ЗМІ матеріалу про нібито намір Зеленського присвоїти своєму батькові довічну стипендію.

У заяві також просять врахувати, що висунення кандидатури Олександра Зеленського на нагородження державними нагородами почалося задовго до того, як президентом України став Володимир Зеленський.

2 вересня, Кабінет міністрів України розглядав підготовлений Міністерством освіти і науки України проект указу президента про призначення довічних державних стипендій видатним діячам освіти, зокрема, Олександру Зеленському. Безпосередньо під час засідання за ініціативою Шкарлета проект указу був знятий з розгляду.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА