21:04 04.09.2020

РФ і КНР поспішали зі створенням вакцин від коронавірусу з політичних міркувань

2 хв читати
РФ і КНР поспішали зі створенням вакцин від коронавірусу з політичних міркувань

Держсекретар США Майк Помпео заявив, що Росія і Китай поспішали з розробкою вакцин проти коронавірусу COVID-19, виходячи з політичних інтересів, а не інтересів громадської охорони здоров'я.

"Ми спостерігали, як росіяни й китайці поспішали вивести ці вакцини на ринок у спробах зробити не медичний прорив, а політичний, дипломатичний прорив. Це не відповідає першочерговим інтересам світу", - заявив Помпео в ефірі радіошоу Х'ю Хьюїтта.

Відповідаючи на питання про довіру до вакцин з Росії і Китаю, Помпео відповів, що слід дотримуватися моделі "довіряй, але перевіряй".

"Я думаю, що стосовно вакцин, які виробляються в цих країнах, це саме та модель, яку нам доведеться використовувати", - заявив Помпео.

Він додав, що в разі, якщо на ринку будуть вакцини, "які не працюють", це призведе до нових проблем.

"Якщо ми отримаємо вакцину, яка не працює, це може накоїти більше лиха, призвести до загибелі ще більшої кількості людей", - сказав Помпео.

У п'ятницю заступник директора Інституту імені Гамалії з наукової роботи Денис Логунов заявив, що вакцинація від COVID-19 добровольців в Москві в рамках третьої фази клінічних досліджень вакцини Sputnik V стартує найближчим часом, препарат уже доставлений в клініки.

"Вчора відкрилися кілька центрів, сьогодні вакцина розвезена до цих центрів, і найближчим часом, найближчими днями стартує третя фаза клінічних досліджень", - сказав Логунов.

Росія ще 11 серпня першою в світі зареєструвала вакцину від коронавірусу, яка отримала назву Sputnik V. Препарат був розроблений Національним дослідницьким центром епідеміології та мікробіології імені Н. Ф. Гамалії МОЗ Росії і пройшла клінічні випробування. Глава Російського фонду прямих інвестицій Кирило Дмитрієв заявляв, що РФ вже отримала заявки від 20 країн на поставку 1 млрд доз вакцини.

У серпні провідний китайський вірусолог академік Чжун Наньшань повідомив, що Китай і Росія планують провести спільні випробування вакцин від коронавірусної інфекції.

Він заявив про це у виступі на китайсько-російській медичній конференції, присвяченій питанням боротьби з COVID-19, зазначивши, що розробка вакцин в Росії йде дуже високими темпами.

Тим часом, у всьому світі розробляється понад 100 прототипів вакцини від коронавірусу.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА