12:24 05.09.2020

Міносвіти Білорусі вирішило посилити контроль доступу до ВНЗ після виконання студентами "Марсельєзи"

1 хв читати

 Міністр освіти Ігор Карпенко прийняв рішення посилити заходи безпеки учнів і працівників у закладах освіти.

"Міністр освіти сьогодні дав доручення щодо гарантування безпеки учнів, професорсько-викладацького складу, працівників установ під час організації навчального процесу і перебування в будівлях, спорудах і на території закладів освіти", - йдеться в повідомленні, опублікованому прес-службою Міносвіти в суботу.

Згідно з дорученнями Карпенка, буде вжито додаткових заходів щодо посилення контролю доступу сторонніх осіб до закладів освіти, а також інших заходів щодо зміцнення режиму безпеки в них, уточнили у відомстві.

Також буде організовано взаємодію всіх зацікавлених служб, зокрема органів охорони та правопорядку, "з метою виконання практичних заходів щодо гарантування безпечних умов перебування громадян в закладах освіти".

"Відповідний лист направлено до всіх закладів освіти", - зазначили в Міністерстві.

Як повідомлялося, напередодні в Мінському державному лінгвістичному університеті відбулися затримання студентів після того, як група молодих людей заспівала "Марсельєзу" англійською мовою. Як свідчать численні відеозаписи події, поширені в соціальних мережах, студентів затримували як люди в цивільному, так і люди з написом на спині "ОМОН". При цьому видно, що адміністрація університету не перешкоджала затриманням, які здійснювалися в грубій формі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА