15:32 05.09.2020

У Мінську проходять затримання студентів

2 хв читати
У Мінську проходять затримання студентів

Несанкціонована акція протесту студентів у Мінську розпочалася із затримань, повідомляє tut.by.

За даними порталу, до полудня студенти Мінських вишів почали підходити до кінотеатру "Жовтень" на проспекті Незалежності, вони розташувалися невеликими групами, по кілька десятків людей, деякі з них тримали біло-червоно-білі прапори.

"О 12:05 там вже почали затримувати. Люди в цивільному і масках затримали мінімум двох хлопців – вони відвели їх у мікроавтобус без номерів", – повідомляє tut.by.

Крім того, очевидці і низка білоруських ЗМІ повідомили пізніше про затримання групи студентів на вул.Карла Маркса, що рухалися від Білоруського державного університету в напрямку Мінського державного лінгвістичного університету, де в суботу також проходила акція протесту. Пізніше очевидці почали інформувати про затримання студентів і поблизу площі Якуба Коласа, куди потім рушили студенти-протестувальники.

Незареєстрований в Білорусі Правозахисний центр "Весна" повідомив, що наразі йому відомі імена близько 20 студентів, затриманих 5 вересня в Мінську, переважно це хлопці.

У прес-службі ГУВС Мінміськвиконкому агентству "Інтерфакс-Захід" повідомили, що в суботу в столиці "відбулися затримання в рамках адміністративних процесів". При цьому кількість затриманих у ГУВС не уточнили.

Як повідомлялося, напередодні в Мінському державному лінгвістичному університеті ОМОН здійснив затримання кількох студентів, які серед інших виконали в холі вишу "Марсельєзу" англійською мовою. Через кілька годин затриманих відпустили.

У суботу міністр освіти Білорусі Ігор Карпенко розпорядився посилити заходи контролю з доступу сторонніх осіб до навчальних закладів країни.

У Білорусі з 9 серпня тривають масові акції протесту проти підсумків виборів президента, на яких переможцем оголосили нинішнього главу держави Олександра Лукашенка, який обіймає цю посаду з 1994 року. Згідно із затвердженими ЦВК підсумками, за Лукашенка проголосували 80,1% виборців, за його основного опонента Світлану Тихановську – 10,12%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський провів телефонну розмову із прем'єр-міністром Саудівської Аравії

Окупанти за добу завдали 59 ракетних і 55 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

Росіяни обстріляли Запорізький район, постраждала жінка

Українська авіація завдала за добу ударів по восьми місцях скупчення окупантів і трьох систем ППО

За добу на фронті вдвічі зросла кількість бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 35 ворожих атак

У 2-му Міжнародному саміті міст і регіонів у Києві візьмуть участь понад 100 делегатів із 16 країн, планується підписання понад 10 угод

Голова Військового комітету НАТО розкритикував Бельгію за недостатні зусилля у сфері оборони

Температура у світі підвищиться щонайменше на 2,5 градуса в цьому столітті - дослідження

Печерський райсуд 9 травня розгляне клопотання ДБР і ОГП про повторний арешт вагонів ПГЗК Ferrexpo у справі незаконного використання корисних копалин

Результати виборів президента РФ є нікчемними - ЦВК України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА