20:18 05.09.2020

У країнах Балтії за добу виявлено 80 нових випадків COVID-19

3 хв читати
У країнах Балтії за добу виявлено 80 нових випадків COVID-19

В Естонії зафіксовано найбільшу кількість захворілих COVID-19 за добу з кінця квітня - 35 нових випадків захворювання, в Литві також спостерігається високий добовий приріст, виявлено 36 нових інфікованих коронавірусом, в Латвії - дев'ять.

В Естонії за останню добу було проведено 2 365 первинних тестів на вірус SARS-CoV-2, діагностовано 35 нових випадків зараження коронавірусом, повідомив у суботу департамент здоров'я республіки.

Нинішній показник захворюваності за добу є найбільшим після 17 квітня. Станом на ранок 5 вересня в лікарнях перебувають з коронавірусом семеро людей, жоден із них не має потреби в штучній вентиляції легенів. Летальних випадків за добу не зафіксовано, всього після початку пандемії померли 64 людини.

З початку епідемії в Естонії було зроблено близько 159 тис. тестів на COVID-19, з яких 2 491 або 1,6% виявилися позитивними. Двотижневий показник поширення коронавірусу в республіці становить 17,01 нових випадків на 100 000 населення.

У зв'язку зі зростанням захворюваності COVID-19 список європейських країн, для жителів яких при в'їзді в Естонію діє вимога обов'язкового тестування (для дорослих) або двотижневої самоізоляції, з понеділка, 7 вересня, збільшиться до 29.

Ці заходи діють для прибулих в Естонію з Австрії, Андорри, Бельгії, Болгарії, Угорщини, Великої Британії, Німеччини, Греції, Данії, Ірландії, Ісландії, Іспанії, Італії, Ліхтенштейну, Люксембургу, Мальти, Монако, Нідерландів, Польщі, Португалії, Румунії, Сан-Марино, Словаччини, Словенії, Франції, Хорватії, Чехії, Швеції та Швейцарії.

Вимога самоізоляції не застосовується на наступному тижні до прибулих з Кіпру, Ватикану, Латвії, Литви, Норвегії та Фінляндії. З третіх країн в'їзд в ЄС дозволений для жителів Австралії, Грузії, Японії, Канади, Південної Кореї, Руанди, Таїланду, Тунісу, Уругваю і Нової Зеландії. Обмеження на пересування застосовуються для прибулих з Канади.

У Литві загальна кількість випадків COVID-19 склала 3 040, повідомляє в суботу Національний центр громадської охорони здоров'я республіки.

За його інформацією, в Литві нині COVID-19 хворіють 989 осіб, за весь період пандемії померли 86 осіб, 13 хворих померли з інших причин, одужали - 1 952. У ізоляції перебувають 5 882 людини. З 1 червня в Литві зареєстровано 206 привізних випадків.

У Латвії за минулу добу проведено 1 964 тести на COVID 19, виявлено дев'ять нових випадків захворювання, повідомляє в суботу агентство BNS з посиланням на дані Центру профілактики і контролю захворювань республіки.

За його інформацією, семеро людей є контактними особами раніше хворих, шляхи зараження ще двох осіб з'ясовуються. З початку пандемії в Латвії зроблено 262 тис. 662 тести на COVID-19, виявлено 1 425 випадків захворювання, 1 187 осіб одужали, 35 осіб померли.

За минулу добу госпіталізовано двох пацієнта з COVID-19. У лікарнях перебувають сім пацієнтів, у всіх захворювання середньої тяжкості.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА