21:32 05.09.2020

Українська сторона порушень домовленостей у населеному пункті Шуми не здійснювала - командувач ООС

1 хв читати
Українська сторона порушень домовленостей у населеному пункті Шуми не здійснювала - командувач ООС

Українська сторона порушень домовленостей в населеному пункті Шуми не здійснювала, обвинувачення не відповідають дійсності і є провокаційними, повідомив командувач ООС генерал-лейтенант Володимир Кравченко.

"Командувачем Об'єднаних сил, разом із керівником української сторони СЦКК проведена перевірка фактів, викладених у заяві так званого голови "ДНР" з обладнання українською стороною інженерних споруд поблизу населеного пункту Шуми Донецької області ... За результатами перевірки встановлено, що це звинувачення не відповідає дійсності та є провокаційним і несе за собою політичну складову, яка має на меті зрив домовленостей, що були досягнуті 22 липня 2020 року Тристоронньою контактною групою про додаткові заходи з дотримання повного і всеосяжного режиму припинення вогню", - йдеться в повідомленні, на офіційній сторінці штабу ООС в соцмережі Фейсбук у суботу ввечері.

Кравченко наголосив, що за вказаний період українська сторона порушень домовленостей в населеному пункті Шуми не здійснювала, як і протилежна сторона.

Командувач ООС зазначив, що якщо противник виявить бажання відкрити вогонь по українських позиціях, Командування об'єднаних сил залишає за собою право адекватної відповіді всіма наявними силами і засобами.

"У разі застосування вогневого впливу збройними формуваннями Російської Федерації по території України, Командування Об'єднаних сил залишає за собою конституційне право на захист територіальної цілісності України з наданням адекватної відповіді всіма наявними силами і засобами", - підсумував Кравченко.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА