12:06 06.09.2020

Марина Порошенко передала засоби захисту від коронавірусу Університету "Україна", де навчаються близько тисячі студентів з інвалідністю

2 хв читати
Марина Порошенко передала засоби захисту від коронавірусу Університету "Україна", де навчаються близько тисячі студентів з інвалідністю

Дружина п'ятого президента України Марина Порошенко передала маски і санітайзери студентам Університету "Україна", який, за її словами, є одним із небагатьох вишів, що створює всі умови для навчання людей з інвалідністю, повідомляє в неділю прес-служба "Європейської солідарності".

"Як відомо, під час президентської каденції Петра Порошенка його дружина Марина активно займалася впровадженням в Україні інклюзивної освіти. Зараз до питань соціалізації дітей з особливими освітніми проблемами додалися ще й пробеми захисту від коронавірусу. Тим паче, що з державного бюджету педагогам до початку нового навчального року на захист від вірусу влада не виділила жодної гривні", – наголошується в повідомленні.

"Це стало традицією для Фонду Порошенка – дбати про безпеку студентів і всіх українців. Сьогодні ми передали і засоби особистої безпеки – це маски і санітайзери для університету, щоб студенти могли краще навчатися і отримувати нові знання, щоб потім вся країна пишалася такими чудовими фахівцями, які виходять з цих стін. Для мене особисто важливо, що саме інклюзивна освіта, яка є філософією цього закладу, пошириться на всі інші навчальні заклади по всій Україні", – зазначила вона.

Президент Відкритого міжнародного університету розвитку людини "Україна" Петро Таланчук розповів, що зараз у виші навчається близько тисячі людей з інвалідністю. "Університет створювали, зокрема, для людей з інвалідністю", – зазначив глава університету.

У політсилі нагадали, що П.Порошенко і фракція "Євросолідарність" в парламенті вимагають від влади ввести страхування педагогів від коронавірусу, а також ввести додаткову оплату праці в разі додаткового навантаження на педагогічних працівників у зв'язку з пандемією. Депутати вже зареєстрували відповідні законопроекти.

Від початку пандемії Фонд Порошенка спільно з компанією Рошен і волонтерами закупили понад 130 тисяч захисних костюмів для медиків, 10 тисяч антивірусних окулярів, понад 50 тисяч високоякісних швейцарських ІФА-тестів Roche, профінансували закупівлю, ремонт і розхідники понад 50 апаратів ШВЛ, оплатили та відправили у регіони України понад 50 тисяч продуктових наборів для людей із вразливих категорій.

"Захисні костюми від Фонду Порошенка отримали понад 100 медичних закладів, загалом на боротьбу з пандемією коронавірусу вже витрачено більше ста мільйонів гривень", – додають в "Євросолідарності".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА