07:28 07.09.2020

Мер Одеси: Після підняття танкера Delfi його відбуксирують до Чорноморська

2 хв читати
Мер Одеси: Після підняття танкера Delfi його відбуксирують до Чорноморська

Біля Одеси тривають роботи з підняття затонулого танкера Delfi, який планують відбуксирувати в Чорноморськ, повідомив мер Одеси Геннадій Труханов.

"Ми перейшли до фінального етапу операції з підйому Delfi. Нині закінчується відкачування води з танкера. Після того, як судно збалансують, його за допомогою баржі і буксира відбуксирують до Чорноморська", - написав одеський градоначальник на своїй сторінці в Фейсбуці в неділю.

Труханов наголосив, що роботи з підйому танкера необхідно було організувати раніше.

"Не сумніваюся в тому, що всі ці роботи можна (і потрібно!) було організувати набагато раніше і не затягувати процес. Тому дуже радий, що питанням займаються фахівці, а не політичні діячі", - написав він.

Як повідомлялося, танкер Delfi під прапором Молдови зазнав аварії в Одеській затоці 22 листопада 2019 року - судно зірвало з якоря. Власник судна мав до 31 березня 2020 року вжити заходів для підйому та видалення затонулого танкера з акваторії Одеського морського порту. 1 квітня справу взяла під контроль генпрокурор, а 22 червня прокуратура Одеської області розпочала кримінальне провадження за фактом невжиття заходів з ліквідації наслідків екологічного забруднення морської води нафтопродуктами.

ДП "Адміністрація морських портів України" (АМПУ) оголосило конкурс на підняття затонулого на одеському пляжі танкера Delfi з початковою сумою 25 млн грн, оскільки 27 липня цей процес перейшов до держави після невдалих спроб за рахунок судновласника, а експертна комісія ДСНС Україна остаточно визнала ситуацію як надзвичайну місцевого рівня.

11 серпня розпочалася підготовка до чергової спроби евакуації танкера Delfi, що сів на мілину поряд з одеським пляжем "Дельфін", яку здійснить компанія "Краншип" коштом "Бруклін-Київ".

26 серпня 2020 року фахівці ТОВ "Краншип" поставили затонулий біля одеського пляжу танкер Delfi на рівний кіль.

4 вересня роботи з підняття і стабілізації Delfi знову стали причиною розливу нафтопродуктів.

 

 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА