09:49 07.09.2020

Італія має проблеми з ухваленням політичних рішень, вважається в Європі "колонією Китаю" - лідер партії "Ліга"

2 хв читати
Італія має проблеми з ухваленням політичних рішень, вважається в Європі "колонією Китаю" - лідер партії "Ліга"

Уряд Італії продемонстрував нездатність ухвалювати рішення, що призвело до становища, коли країну розглядають як "колонію Китаю", заявив колишній глава МВС Італії та лідер партії "Ліга" Маттео Сальвіні.

"(За минулий рік - ІФ) усі кроки блокувалися, вони (політики - ІФ) сперечалися про все", - наводять слова Сальвіні західні ЗМІ.

Рік тому прем'єр Джузеппе Конте сформував новий уряд Італії: до ради міністрів увійшли переважно представники партії "Рух п'яти зірок", яка була і в колишній правлячій коаліції, а також Демократичної партії. Партія "Ліга", що раніше розірвала коаліційну угоду з "Рухом п'яти зірок", у такий спосіб стала опозиційною.

Водночас, за словами Сальвіні, "неприйнятно, що в Європі... Італію розглядають як китайську колонію, "троянського коня" китайської диктатури".

"Кожне євро китайських інвестицій у життєво важливу інфраструктуру необхідно проаналізувати, і в певних випадках заморозити", - сказав політик.

Він також заявив, що настав час для Італії самостійно визначати своє майбутнє, і додав, що його партія "Ліга" хоче "трансформувати Італію в сучаснішу, ефективнішу країну".

ЗМІ нагадують, що пізніше у вересні в семи областях Італії відбудуться вибори.

ЗМІ також зазначають, що Італія намагається підтримувати хороші відносини з КНР, попри негативний ефект, який мала на ці зв'язки пандемія коронавірусу, і спроби США виключити китайську компанію Huawei з проектів розгортання мереж 5G.

23 березня 2019 року віце-прем'єр Італії Луїджі Ді Майо і голова Держкомітету КНР з розвитку і реформ Хе Ліфен підписали меморандум про взаєморозуміння у рамках китайської ініціативи "Один пояс - один шлях". Йдеться про співпрацю у рамках проектів "Економічний пояс Шовкового шляху" та "Ініціатива морського Шовкового шляху XXI століття".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Золотій Балці Херсонської області двоє постраждалих від атаки російського дрона - обладміністрація

Іспанія та Греція відмовилися передати Україні системи ППО - ЗМІ

Зеленський закликав на засіданні "Рамштайн" надати Україні далекобійну зброю, ППО та артилерію

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА