11:54 07.09.2020

На акціях протесту в Білорусі 6 вересня затримано 633 людини

2 хв читати
На акціях протесту в Білорусі 6 вересня затримано 633 людини

Міністерство внутрішніх справ Білорусі повідомляє, що у протестних акціях у республіці 6 вересня взяли участь близько 31 тисячі людей.

"Загальна кількість учасників становила близько 31 тисячі людей. Загалом учора за порушення законодавства про масові заходи в республіці затримано 633 людини. До розгляду в суді справ щодо адміністративних правопорушень 363 людини перебуватимуть у місцях тримання затриманих", - повідомила офіційний представник МВС Білорусії Ольга Чемоданова.

За її словами, напередодні в різних регіонах Білорусі відбулися 42 протестні акції.

Згідно з даними МВС, у Мінську групи громадян зібралися в різних точках міста, а потім попрямували до центру столиці. Попри роз'яснювальну роботу з боку співробітників міліції, учасники виходили на проїжджу частину і блокували рух транспорту.

"Біля Палацу Незалежності правоохоронці зупинили колону, в результаті частина людей попрямувала у бік проспекту Незалежності. Решта почала наносити різні написи на спецтранспорт, провокувати конфлікти з міліцією", - сказала Чемоданова.

Представник МВС зазначила, що в Гродні радикально налаштовані активісти, рухаючись з вулиці Радянської у бік проспекту Янки Купали, виходили на проїжджу частину і перешкоджали руху автомашин. На неодноразові вимоги міліції припинити протиправні дії окремі учасники відповідали викрикуванням гасел, а також кидали в співробітників пластикові пляшки, палиці та каміння.

У Білорусі п'ятий тиждень тривають акції протесту проти підсумків виборів президента, які відбулися 9 серпня. Переможцем оголошено нинішнього главу держави Олександра Лукашенка, який обіймає цю посаду з 1994 року.

Наймасовіші акції відбулися 16 та 23 серпня. За оцінками ЗМІ, на вулиці вийшли понад 100 тис. людей. За даними МВС, кількість учасників дорівнювала приблизно 20 тис. людей. Загалом під час акцій протесту було затримано близько 7 тис. осіб. Наразі частину затриманих звільнено.

Під час акцій протесту є загиблі, проте їх кількість різниться. 25 серпня основний опонент Лукашенка Світлана Тихановська повідомила, що загинуло щонайменше шестеро людей. Управління Верховного комісара ООН з прав людини заявляло про загибель чотирьох осіб на акціях протесту в Білорусі.

18 серпня прибічники Тихановської створили Координаційну раду з метою транзиту влади в країні шляхом проведення нових виборів. Влада Білорусі вважає цей орган неконституційним.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА