17:21 07.09.2020

Зеленський очікує розслідування вандалізму на території музею Голодомору-геноциду протягом місяця, справа на контролі у заступника глави МВС Геращенка

2 хв читати
Зеленський очікує розслідування вандалізму на території музею Голодомору-геноциду протягом місяця, справа на контролі у заступника глави МВС Геращенка

Президент України Володимир Зеленський засудив будь-які прояви неповаги до пам'яті мільйонів жертв голодомору і закликав правоохоронців якомога швидше розслідувати факт наруги над скульптурою "Гірка пам'ять дитинства" на території Національного музею Голодомору-геноциду, повідомляє прес-служба президента.

"Прикро вражений інцидентом, який різко контрастує з моїми враженнями від спілкування з креативними й талановитими людьми під час поїздок регіонами України. Вандали намагалися пошкодити скульптуру "Гірка пам’ять дитинства" на території меморіального комплексу пам'яті жертв голодомору. Моя позиція чітка та однозначна: будь-які прояви вандалізму є печерною дикістю й жодним чином не можуть бути виправдані", - заявив Зеленський у відповідь на лист від президента Світового конгресу українців Павла Ґрода, який звернувся до президента з проханням вжити заходів для розслідування цього злочину і притягнення винних до відповідальності.

Зеленський наголосив, що поліція має протягом місяця доповісти про перебіг розслідування. Справу тримає під контролем заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

"Правоохоронні органи мають не лише оперативно реагувати на випадки вандалізму стосовно меморіалів та пам’яток, але й запобігати їм. Звісно, меморіал буде відреставровано, скульптуру відновлять. Але кожен такий випадок спотворює уявлення про українців як про доброзичливий і цивілізований народ. Тож давайте залишатися людьми. Не заради показового іміджу або хизування перед своїми сусідами. А заради свого завтрашнього дня і майбутнього наших дітей", - зазначив президент.

Як повідомлялося, у ніч з 21 на 22 серпня в Києві було здійснено акт вандалізму - пошкоджено скульптуру "Гірка пам'ять дитинства" - скульптуру дівчинки з колосками на території НМ Голодомору-геноциду. Звернення керівництва музею щодо факту вчинення правопорушення внесено до Журналу єдиного обліку заяв та повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та інші події.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА