17:54 07.09.2020

Проекти законів щодо боротьби з шахрайством у сфері будівництва має бути розроблено протягом двох місяців - заступник глави МВС Геращенко

2 хв читати

В Україні налічується понад 100 тис. постраждалих унаслідок дій забудовників-шахраїв, повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко на засіданні міжвідомчої робочої групи з питань сприяння постраждалим інвесторам у добудові об'єктів незавершеного будівництва.

"Наше завдання зробити так, щоб у країні шахраї не могли організовувати фінансових пірамід за рахунок грошей інвесторів, які хочуть побудувати власне житло. І друге питання - що робити з об'єктами, недобудованими нечесними забудовниками, які брали гроші у людей, витрачали їх на житлове будівництво, а після того зникали?", - наголосив Геращенко, повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ України.

Він зазначив, що вже зараз необхідно виробити нову законодавчу базу, яка дасть змогу вирішити ці дві проблеми.

Напрацюванням нового закону займатиметься міжвідомча робоча група, створена постановою Кабінету Міністрів від 12 серпня 2020 року. Співголовами групи є перший заступник міністра розвитку громад та територій Василь Лозинський та заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

До складу робочої групи увійшли народні депутати всіх фракцій і груп, представники Міністерства юстиції, Київської міської державної адміністрації, Національної комісії з цінних паперів, Національної поліції, Національного банку України та представники інвесторів.

"Робоча група за два місяці має розробити проекти законодавчих актів, нормативних документів, які унеможливлять у майбутньому шахрайство. Друге, це унормувати і додати дорожню карту для тих проблемних об'єктів, які є. За нашими оцінками в Україні понад 100 тис. постраждалих від шахрайств із грошима інвесторів", - наголосив Геращенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА