19:12 07.09.2020

Законопроект Мін'юсту для запобігання стягненню $350 млн із ПриватБанку зареєстровано у ВР

2 хв читати
Законопроект Мін'юсту для запобігання стягненню $350 млн із ПриватБанку зареєстровано у ВР

Народний депутат Юрій Камельчук (фракція "Слуга народу") зареєстрував у Верховній Раді законопроект №4064, ініційований Міністерством юстиції з метою запобігання стягненню $350 млн із ПриватБанку (Київ), повідомив міністр юстиції Денис Малюська у Facebook у понеділок.

"Судові рішення є обов'язковими до виконання. Очікувати розгляду апеляції/касації - довго... Шановні народні депутати, будь ласка, підпишіть, зареєструйте і підтримайте законопроект в якомога більш стислі терміни. У нас рахунок йде навіть не на дні, а на години", - пояснював необхідність ухвалення законопроекту Малюська.

Мін'юст пропонує заборонити під час виконання судового рішення про забезпечення позову вживати заходів щодо стягнення коштів або щодо звернення стягнення на майно боржника, крім накладання арешту.

Згідно з календарним планом роботи 4-ї сесії парламенту, цього тижня депутати працюють у комітетах, комісіях і фракціях, а працювати в пленарному режимі будуть з 15 до 18 вересня.

Як повідомлялося, 2 вересня Печерський райсуд Києва повністю задовольнив заяву компаній братів Суркісів про порядок виконання рішення суду від 2017 року щодо зобов'язання ПриватБанку обслуговувати їхні депозити, розмішені до націоналізації банку на рахунках його кіпрської філії, і цей порядок передбачає стягнення цих коштів на користь позивачів. Загальна сума вимог до банку, визначена судом, становить $347,374 млн (з них близько $102 млн - відсотки, нараховані за ставкою 13% річних). Суд також санкціонував примусове списання коштів і (або) арешт майна ПриватБанку (Київ) в разі відмови виплачувати компаніям братів Суркісів зазначену суму.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що уряд України не погоджується з ухваленою постановою Печерського райсуду Києва й оскаржить її в апеляційному суді.

Національний банк України (НБУ) також відреагував на рішення суду і наголосив, що він продовжить захищати законність рішень про націоналізацію ПриватБанку. "Ми вважаємо, що рішення про конвертацію коштів пов’язаних із екс-власниками осіб у ПриватБанку у 2016 році (bail-in) було справедливим та адекватним, зважаючи на витрачені державою кошти для порятунку ПриватБанку та фінансової системи (понад 155 млрд грн)", - зазначалося у повідомленні.

Згідно з позицією ПриватБанку, відповідні договори офшорів Суркісів на сьогодні вважаються виконаними, оскільки у 2016 році під час проведення націоналізації вони були обміняні на акції додаткової емісії.

Наприкінці 2016 року під час націоналізації банку грошові кошти, розміщені сім'єю Суркісів та їхніми компаніями на депозитних рахунках ПриватБанку та його філій, потрапили під процедуру bail-in, оскільки Суркісів було визнано пов'язаними з ПриватБанком особами.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Суд ухвалив вирок голові компанії "Metalhouse LLC" і його спільнику за співпрацю з бізнесменом Курченком

Росіяни обстріляли п'ять громад у прикордонні, є руйнування й поранені

ДБР викрило групу шахраїв, які виманюють у людей гроші під виглядом співробітників Бюро

У Нью-Йорку чоловік спробував вчинити самоспалення поблизу будівлі суду, де слухають справу Трампа

20 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА