19:26 07.09.2020

Головний рабин України закликав прибулих до Умані паломників не нехтувати Святим Письмом і терміново пройти ПЛР-тест

2 хв читати
Головний рабин України закликав прибулих до Умані паломників не нехтувати Святим Письмом і терміново пройти ПЛР-тест

Головний рабин України і Києва Моше Реувен Асман закликав прочан, які прибули до м. Умані Черкаської області на святкування Рош Гашана, іудейського Нового року, невідкладно пройти тестування на коронавірусну інфекцію.

"Наш святий Тора зобов'язує нас дуже уважно ставитися до збереження життя і здоров'я людини! Тому я закликаю всіх вас не нехтувати Святим Письмом і вимогою МОЗ і негайно пройти ПЛР-тест заради безпеки вашого здоров'я та здоров'я оточуючих", - ідеться у зверненні, розміщеному в понеділок на сторінці головного рабина України у Facebook.

Він також наголосив, що тестування необхідне для того, щоб "мати можливість не наражаючи на небезпеку себе та оточуючих із радістю в серці відсвяткувати прихід Нового року".

Як повідомлялося, 4 вересня мер Умані Олександр Цебрій повідомив, що коронавірусне захворювання COVID-19 за результатами ПЛР-тестів було діагностовано у шести паломників-хасидів, які приїхали до міста до введення заборони на в'їзд в Україну іноземців.

Станом на 2 вересня в Умані перебували майже 50 паломників-хасидів. Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС) доручила центральним органам ввести низку заборон у місцях паломництва хасидів в Умані Черкаської області під час святкування іудейського Нового року (Рош Гашана) з 15 до 21 вересня.

7 вересня міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив, що в 2020 році Умань для святкування Рош Гашана відвідають майже 3 тис. паломників.

У 2019 році для зустрічі 5780-го іудейського Нового року до Умані прибули понад 30 тис. паломників.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА