20:13 07.09.2020

Гірники ще однієї шахти КЗК приєдналися до протестів з вимогою підвищити зарплату і повернути пільговий стаж

2 хв читати
Гірники ще однієї шахти КЗК приєдналися до протестів з вимогою підвищити зарплату і повернути пільговий стаж

84 гірники шахти "Батьківщина" Криворізького залізорудного комбінату залишилися під землею на знак протесту і солідарності з протестувальниками шахти "Жовтнева".

Вимоги працівників загальні: підвищення зарплат, поліпшення умов праці, повернення пільгового стажу за списками 1,2, припинення порушень при атестації, повідомив лідер Національної профспілки гірників України Михайло Волинець на сторінці в Facebook у понеділок.

При цьому наголошується, що працівники шахти "Батьківщина" всі три дні брали активну участь в мітингах на підтримку підземних протестувальників шахти "Жовтнева".

"Як я повідомляв сьогодні вранці, працівники інших підприємств Кривого Рогу, регіону повідомляють про протестні настрої у їх колективах" - резюмував народний депутат.

Як повідомляв раніше Волинець, дванадцять гірників першої, нічної змін шахти "Жовтнева" КЗРК з видобутку залізної руди (Кривий Ріг, Дніпропетровська обл.) залишилися під землею на глибині 1,2 км на відстані близько 2 км від шахтного стовбура, оголосивши акцію протесту з вимогою підвищити зарплату, звільнити менеджмент підприємства і повернути їм пільговий стаж.

Агентству "Інтерфакс-Україна" у компаніях не прокоментували ситуацію, що склалася на шахтах.

Шахта "Жовтнева" ("Жовтнева" - укр.) разом з шахтами "Батьківщина" ("Батьківщина" - укр.), "Гвардійська" і "Тернівська" входить до складу ПАТ "Криворізький залізорудний комбінат" (КЗРК, Дніпропетровська обл.).

КЗРК спеціалізується на підземному видобутку залізної руди.

Компанії Starmill Limited належить 99,88% акцій комбінату.

КЗРК нині керують група "Метінвест" і група "Приват".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА