07:55 08.09.2020

Телефонна розмова глав МЗС України і РФ у зв'язку з порушенням режиму тиші на Донбасі поки не відбулася - Кулеба

1 хв читати
Телефонна розмова глав МЗС України і РФ у зв'язку з порушенням режиму тиші на Донбасі поки не відбулася - Кулеба

Телефонна розмова міністрів закордонних справ України і Росії в зв'язку з порушенням режиму тиші на Донбасі поки не відбулася, повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Не дивлячись на пізню годину, коли розмова вчора (у неділю - ІФ) була ініційована, спочатку реакція з російського МЗС була досить жвава, але потім, сьогодні вранці, ми отримали повідомлення, що міністр Лавров терміново відбув у відрядження. І невідомо, коли ця розмова відбудеться. Як з'ясувалося, він відбув до Сирії. Тому я готовий, чекаю розмови. Я вважаю, що коли вбивають на Сході українського солдата, то єдина сторона, з якою треба говорити - це РФ. І саме таке доручення дав мені вчора президент - переговорити з Лавровим", - сказав Кулеба в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV в понеділок.

Міністр також пояснив, які питання повинні бути обговорені в ході його розмови з Лавровим.

"Про що говорити? Дуже просто. Перше питання - як пояснює Російська Федерація те, що сталося. Друге – чи залишається вона відданою режиму припинення вогню. І третє - обговорити підготовку до зустрічі міністрів закордонних справ нормандського формату, яка повинна відбутися відразу після зустрічі радників у світлі тих обстрілів, які вчора відбулися", - зазначив Кулеба.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА