09:25 08.09.2020

Прикордонний комітет Білорусі підтверджує проходження прикордонного контролю з Україною членами координаційної ради Колесниковою, Родненковим і Кравцовим

2 хв читати
Прикордонний комітет Білорусі підтверджує проходження прикордонного контролю з Україною членами координаційної ради Колесниковою, Родненковим і Кравцовим

У державному прикордонному комітеті Білорусі підтверджують інформацію про те, що представники Координаційної ради білоруської опозиції Марія Колесникова, Антон Родненков і Іван Кравцов проходили прикордонний контроль на кордоні з Україною.

У понеділок в ЗМІ з'явилася інформація про зникнення Колесникової, перестали виходити на зв'язок Родненков і Кравцов. Уранці у вівторок деякі Telegram-канали повідомили, що вони нібито намагалися прорватися через українсько-білоруський кордон, при цьому Колесникову було затримано.

"Підтверджуємо, що ці особи справді проходили прикордонний контроль у пункті пропуску "Олександрівка" на білорусько-українському кордоні", - сказав "Інтерфаксу" офіційний представник ЦПК Антон Бичковський.

Вранці у вівторок офіційні ЗМІ поширили інформацію про затримання Колесникової. "Марія Колесникова намагалася незаконно залишити територію Республіки Білорусь, але її затримали на кордоні", - йдеться в повідомленні держагентства "БелТА" у Telegram.

За даними "БелТА", члени координаційної ради білоруської опозиції Родненков і Кравцов цієї ночі залишили Білорусь.

"Нині вони перебувають на території України", - йдеться в повідомленні.

Раніше в білоруській опозиції повідомляли, що декілька членів Координаційної ради білоруської опозиції перестали виходити на зв'язок вранці в понеділок. "На зв'язок не виходить член президії Марія Колесникова, прес-секретар Антон Родненков і виконавчий секретар Іван Кравцов", - повідомив опозиціонер Максим Знак. Місцеперебування цих співробітників ради було невідоме.

У свою чергу портал TUT.by з посиланням на очевидців повідомив, що "Колесникову вранці 7 вересня біля Національного художнього музею невідомі люди посадили в мікроавтобус із написом "Зв'язок" і відвезли в невідомому напрямку".

Член президії Координаційної ради Павло Латушко повідомив "Інтерфаксу", що Колесникову, можливо, затримали.

Латушко, котрий залишив Білорусь, також повідомив, що його рішення було пов'язане з тиском з боку Комітету державної безпеки.

Країну також залишили член президії ради Ковалькова й екс-кандидат на посаду президента Білорусі Валерій Цепкало. 15 серпня, він повідомив, що в Білорусі на нього заведено кримінальне провадження, пізніше політика оголосили в міждержавний розшук. Нині Валерій і Вероніка Цепкало перебувають у Варшаві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА