13:35 08.09.2020

У МВС працюють над створенням системи, за якою іноземці оплачуватимуть штрафи за перевищення швидкості на виїзді з України, - Геращенко

2 хв читати
У МВС працюють над створенням системи, за якою іноземці оплачуватимуть штрафи за перевищення швидкості на виїзді з України, - Геращенко

У Міністерстві внутрішніх справ працюють над створенням електронної системи, за допомогою якої за перевищення швидкості штрафуватимуть і громадян інших держав, які переміщаються Україною автомобілями з іноземною реєстрацією.

За словами заступника міністра внутрішніх справ Антона Геращенка це відбуватиметься на виїзді з України.

"Ми разом із Державною прикордонною службою вводимо електронну систему, яка дає змогу фіксувати в'їзд в Україну авто з іноземною реєстрацією, для того щоб воно відразу після цього потрапляло до бази за інформацією: яка людина їхала в цьому авто, що це за авто. Після цього, якщо автомобіль порушить ПДР і перевищить швидкість, що буде зафіксовано автоматично, прикордонники отримуватимуть інформацію про такого порушника. При виїзді з країни ця людина отримуватиме інформацію про те, що вона порушила. Людину попереджуватимуть, що якщо вона не заплатить штраф на виїзді з України, то наступного разу їй може бути заборонено в'їзд до країни", - сказав Геращенко у вівторок під час брифінгу у МВС.

Заступник міністра зазначив, що наразі система перебуває на етапі створення та розвитку, а залучені до неї Національна поліція, ДПСУ, ДСНС і Виконавча служба.

Перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький зазначив, що є передбачений законом механізм покарання і для громадян України, які водять так звані євробляхи - авто на іноземній реєстрації, непоставлені на облік.

"Згідно з тією нормативно-правовою базою, яка є наразі, в тій ситуації, коли є автомобіль на іноземній реєстрації, безпосередньо до відповідальності притягають особу, яка перебувала за кермом транспортного засобу в момент перетину кордону. Тобто, коли автомобіль виїжджає за межі України, на прикордонному пункті роздруковують матеріали притягнення за правопорушення, а саме постанову, копію якої виручають особі. У разі несплати це є додатковою підставою для тимчасової заборони на в'їзд на територію України до моменту оплати штрафів", - розповів Білошицький.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти завдали удару по Балаклії, постраждали семеро мирних жителів - ОВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА