15:01 08.09.2020

Законопроект про статус сімей загиблих захисників України вже розробляють і внесуть до ВР - зустріч Зеленського з ветеранами АТО/ООС та їхніми сім'ями

2 хв читати
Законопроект про статус сімей загиблих захисників України вже розробляють і внесуть до ВР - зустріч Зеленського з ветеранами АТО/ООС та їхніми сім'ями

 Родини учасників війни на Донбасі під час зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським звернулися до глави держави з проханням надати статус сім'ям загиблих захисників України.

"Присутній на зустрічі представник Консультативної ради у справах ветеранів війни, сімей загиблих захисників України при президентові Євген Терехов повідомив, що вже розробляється відповідний законопроект, і він обов'язково буде внесений до парламенту", - повідомляє у вівторок прес-служба глави держави.

Учасники зустрічі також зазначили, що діти-сироти, батьки яких загинули на війні, часто не мають можливості отримати житло. Президент зауважив, що це питання можна вирішити на рівні обласної влади, а держава зі свого боку допоможе.

Крім того, сім'ї учасників бойових дій поскаржилися Зеленському на несправедливі та фейкові звинувачення щодо українських військових на фронті, які іноді звучать у ЗМІ. Зокрема, присутня на зустрічі мати військового, який захищав Донецький аеропорт і загинув у 20-річному віці, наголосила, наскільки важливо зберегти пам'ять про її єдиного сина та його вчинки.

"Ваш син - герой, ми це знаємо. Всі українці в цьому впевнені. Він захищав нашу країну, захищав наші кордони. Тому вшановуємо пам'ять і розуміємо, що це великі люди. Не слухайте цей бруд. Ми вам дякуємо за вашого сина. Бережіть себе для пам'яті. Бо поки ми живемо - ми пам'ятаємо", - зазначив Зеленський.

Ветерани також розповіли президенту про проблему з працевлаштуванням військових після повернення з фронту, що спричиняє у них важкий психологічний стан.

"Я вважаю, що бізнесмени, які зберегли бізнес, мають завдячувати хлопцям, які воювали на фронті. Тому простий варіант - стимулювати їх створювати робочі місця та наймати ветеранів", - заявив Зеленський.

Глава держави також відвідав Меморіал героям Антитерористичної операції, який розташований на центральному кладовищі Сум. Нині там поховані 46 воїнів АТО й один Герой Небесної сотні Олексій Братушка. Президент ушанував пам'ять загиблих та поклав квіти до меморіальної стели.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА