19:45 08.09.2020

Кабмін виключив UNICEF із переліку міжнародних організацій для медзакупівель за бюджет 2020 року

1 хв читати
Кабмін виключив UNICEF із переліку міжнародних організацій для медзакупівель за бюджет 2020 року

Кабінет Міністрів включив до переліку міжнародних організацій, які здійснюватимуть медичні закупівлі за кошти держбюджету-2020, дві міжнародні організації - британське закупівельне агентство Crown Agents і Програму розвитку ООН ПРООН (UNITED NATIONS DEVELOPMENT PROGRAMME, UNDP), випливає з тексту постанови, оприлюдненої у вівторок.

Раніше до переліку міжнародних організацій, які здійснювали медичні закупівлі за кошти держбюджету, входило ще одне агентство ООН - Дитячий фонд ООН ЮНІСЕФ (UNICEF), яке, зокрема, здійснювало закупівлі вакцин.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів України від 7 вересня затвердив перелік спеціалізованих організацій, які закуповуватимуть лікарські засоби і медвироби за кошти держбюджету 2020 року.

Із 2015 року закупівлю ліків і медвиробів за держпрограмами за кошти держбюджету здійснювали три міжнародні організації - Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ), Програма розвитку ООН (ПРООН, UNDP) і британське закупівельне агентство Crown Agents.

Низка політиків критикувала закупівлю ліків і медвиробів за кошти держбюджету через міжнародні організації, зокрема, через неузгодженість термінів постачання і зобов'язань внести 100-відсоткову передоплату за закуповувані препарати та медвироби.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА