09:33 09.09.2020

Колесникова, порвавши паспорт, зламала систему видворення людей за кордон - Тихановська

3 хв читати
Колесникова, порвавши паспорт, зламала систему видворення людей за кордон - Тихановська

Екс-кандидат у президенти Білорусі Світлана Тихановська підтримала вчинок члена президії Координаційної ради опозиції Марії Колесникової, яка порвала свій паспорт під час спроби вивезти її з території республіки.

"Порвавши свій паспорт на кордоні, Марія зламала систему видворення людей за кордон. Для мене вона герой, звісно. На жаль, ми точно не знаємо, де Марія тепер перебуває. Взагалі, це викрадення - це дуже низько. Оскільки влада вдається до таких методів, значить, жодної підтримки у неї взагалі немає", - йдеться в заяві Тихановської, оприлюдненій у Telegram.

Про те, що Колесникова під час перетину кордону Білорусі з Україною порвала свій паспорт, повідомив прес-секретар Координаційної ради Антон Родненков. На прес-конференції в Києві у вівторок він розповів, що його доставили до пункту пропуску на кордоні чорним "БМВ" якісь люди в масках. Там він потім і побачив Колесникову.

"Її вели, це було досить шумно, тобто було чутно, що її ведуть силою, що вона чинить опір, її насильно заштовхали на заднє сидіння... Вона кричала, що нікуди не поїде. Щойно вона виявилася в машині й побачила попереду свій паспорт, вона відразу ж взяла свій паспорт і порвала його на багато дрібних шматочків. Ці шматочки вона взяла, пожмакала (зім'яла) і викинула у вікно невідомим молодим людям, які оточували машину", - розповів Родненков.

Потім Колесникова вибралася з машини через вікно задніх дверей, оскільки самі двері відкрити зсередини було неможливо, сказав він.

У свою чергу інший її соратник, виконавчий секретар Координаційної ради Іван Кравцов повідомив журналістам, що після цього до Колесникової підійшли "камуфляжні люди і повели її в сріблястий мікроавтобус, в якому вона їхала до цього".

Раніше у вівторок штаб екс-претендента на участь у президентських виборах у Білорусі Віктора Бабарика повідомив, що "з декількох анонімних джерел надійшла інформація, що Марія Колесникова затримана і перебуває в Мозирському прикордонному загоні (Військова частина 1257. 247768, Гомельська обл., Мозирський район, н. п. Прудок)".

Раніше про Колесникову надходила суперечлива інформація. 7 вересня вона перестала виходити на зв'язок, також зникли прес-секретар Координаційної ради Антон Родненков і виконавчий секретар Іван Кравцов. TUT.by з посиланням на випадкового свідка повідомило, що Колесникову затримали люди в штатському і відвезли мікроавтобусом.

Потім "БелТА" і телеканал "Білорусь 1" заявили, що Кравцов і Родненков виїхали з країни, а Колесникова "намагалася незаконно залишити територію Білорусі, але була затримана на кордоні". "Білорусь 1" уточнював, що опозиціонери "проривалися" через кордон, а Колесникову викинули з їхньої машини.

Заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко заявив, що виїзд Родненкова і Кравцова з країни був "насильницьким видворенням".

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив пізніше у вівторок, що "Колесникову затримали за порушення правил перетину держкордону".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА