10:38 09.09.2020

На Харківщині затримано організатора нелегальної легалізації росіян в Україні - СБУ

1 хв читати
На Харківщині затримано організатора нелегальної легалізації росіян в Україні - СБУ

Контррозвідники СБУ спільно з ГУ Державної міграційної служби України в Харківській області під процесуальним керівництвом облпрокуратури виявили і блокували незаконну легалізацію росіян в Україні, організовану жителем обласного центру.

"За матеріалами слідства СБ України, в одному із задокументованих епізодів злочинної діяльності мешканець Харкова пообіцяв громадянину РФ, вихідцю з однієї з республік Північного Кавказу, безпідставно отримати українське громадянство. Він гарантував клієнту виготовлення комплекту підроблених документів, які мали стати підставою для Державної міграційної служби оформити легальні національний та закордонний біометричні паспорти громадянина України", - написав на своїй сторінці у Facebook начальник прес-центру УСБУ в Харківській області Владислав Абдула.

За його словами, свої "послуги" харків'янин оцінив у $5 тис.

Співробітники спецслужби затримали його в передмісті Харкова після отримання замовником у відділі Держміграційної служби біометричного паспорта громадянина України для виїзду за кордон.

У рамках кримінального провадження за ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення громадян через державний кордон України) Кримінального кодексу України тривають невідкладні слідчі дії. Організатора схеми затримано згідно зі ст. 208 КПК України. Вирішують питання про повідомлення йому про підозру й обрання запобіжного заходу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА