11:26 09.09.2020

Для жителів тимчасово окупованого Криму запустили чат-бот у Telegram - Офіс президента

2 хв читати
Для жителів тимчасово окупованого Криму запустили чат-бот у Telegram - Офіс президента

Представництво президента України в Криму спільно з правозахисною організацією "КримSOS" та Українською Гельсінською спілкою з прав людини представили чат-бот CrimeaIsUAbot у Telegram, створений для громадян, які проживають на території тимчасово окупованого Кримського півострова.

Як повідомляє прес-служба Офісу президента, чат-бот CrimeaIsUAbot (t.me/CrimeaIsUaBot) дає змогу отримати миттєву консультацію 24/7 щодо оформлення паспорта громадянина України, свідоцтва про народження і смерті на окупованій території, актуальну інформацію про порядок перетину КПВВ.

"І це – зі зразками документів для заповнення та можливістю записатися в чергу на подачу документів", - ідеться в повідомленні.

Так, чат-бот буде розміщено на сайтах профільних державних органів і громадських організацій. Перелік актуальних запитань, на які можна буде отримати відповіді, доповнюватиметься.

"Держава повинна створювати інструменти, які могли б максимально наближати адміністративні та інші послуги до кримчан. І йдеться не лише про те, що зараз можна відвідати ЦНАП (Центри надання адміністративних послуг - ІФ) просто на адміністративній межі. Ми працюємо над запровадженням онлайн-послуг", - зазначили в представництві президента України в Криму

Зазначається, що наразі вже функціонує електронна черга для подання документів на отримання біометричного паспорта або ID-картки громадянина України, укладення декларації з сімейним лікарем, також триває робота щодо подання в онлайн-режимі документів на реєстрацію шлюбу, онлайн-нотаріату, документів на проїзд на тимчасово окуповану територію для іноземців та документів для реєстрації актів цивільного стану, зокрема народжень на тимчасово окупованих територіях тощо.

Крім того, в умовах штучних обмежень із боку окупаційних адміністрацій також триває робота з розробки подання документів онлайн до вищих навчальних закладів для дітей з окупованих територій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Посол України в США: Сенат розпочне розгляд законопроєкту про допомогу Україні о 20:00 за Києвом

У ХАРКОВІ ЧУТИ ВИБУХИ - ВЛАДА

Зеленський розраховує на допомогу Данії в пошуку додаткових систем ППО для Миколаївської області

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення заступника голови Дніпровського РУ ГУНП на 14 млн грн

Європарламент 14-й раз відклав погашення бюджету Ради й Ради ЄС 2022 року, яке раніше відкладали через вимогу надати Україні Patriot

НАТО проведе неформальну нараду глав МЗС країн Альянсу в Празі 30-31 травня

Через обстріл у Козацькому загинула жінка - Херсонська ОВА

Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт, що пропонує вдосконалити систему початкової загальновійськової підготовки

Ворог атакував Полтавщину, попередньо, без жертв і постраждалих - голова ОВА

Верховна Рада ухвалила законопроєкт про індивідуальні освітні траєкторії - віцепрем'єр Федоров

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА