13:36 09.09.2020

Білоруську опозиціонерку Колесникову арештовано, заявляють її соратники

2 хв читати
Білоруську опозиціонерку Колесникову арештовано, заявляють її соратники

Опозиціонерку Марію Колесникову арештовано, вона перебуває в СІЗО в Мінську, повідомив "Інтерфаксу" представник штабу Віктора Бабарика Гліб Германчук.

"Підтверджуємо, Марія арештована і перебуває в СІЗО N1", - сказав він.

Раніше батько Колесникової повідомив білоруським ЗМІ, що вона арештована й перебуває в слідчому ізоляторі.

"Марія Колесникова арештована і перебуває в СІЗО №1 на Володарського, повідомив TUT.by батько Марії Олександр Колесников", - повідомив у середу портал TUT.by.

За словами батька Колесникової, з ним зв'язався керівник слідчої групи білоруського Слідчого комітету.

У свою чергу в Прикордонному комітеті Білорусі обіцяли повідомити, де перебуває одна з лідерів протесту Колесникова, пізніше. "Що стосується місцеперебування та правової оцінки дій Марії Колесникової, то цю інформацію буде представлено пізніше", - повідомляє прикордонний комітет.

Там також не стали коментувати версію події на кордоні, викладену у вівторок увечері представниками КР Антоном Родненковим та Іваном Кравцовим.

Минулого понеділка член президії Координаційної ради Марія Колесникова, прес-секретар Антон Родненков і виконавчий секретар Іван Кравцов перестали виходити на зв'язок. У вівторок в Держприкордонкомітеті Білорусі підтвердили інформацію про затримання Колесникової, а також повідомили, що Родненкову і Кравцову вдалося залишити республіку й опинитися на території України. Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив пізніше, що "Колесникову затримано за порушення правил перетину держкордону".

Зі свого боку Кравцов заявляв, що Колесникову влада насильно хотіла вивезти з Білорусі, але вона порвала паспорт. Окрім того, він і Родненков стверджують, що не виїжджали добровільно до України, як заявила раніше білоруська прикордонна служба.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА