15:59 09.09.2020

Учасники ТКГ домовилися про спільну інспекцію в районі селища Шуми за участю представника координатора від ОБСЄ

2 хв читати
Учасники ТКГ домовилися про спільну інспекцію в районі селища Шуми за участю представника координатора від ОБСЄ

Учасники консультацій Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі домовилися про спільну інспекцію в районі населеного пункту Шуми за участю представника координатора від ОБСЄ.

"Українська сторона забезпечить питання логістики та гарантії безпеки всім учасникам інспекції", - повідомляє прес-служба Офісу президента України за підсумками позачергового засідання ТКГ у форматі відеоконференції, яке відбулося в середу з метою недопущення зриву режиму повного та всеосяжного припинення вогню на Донбасі.

В Офісі президента зазначили, що ОБСЄ укотре підтвердила безпідставність будь-яких звинувачень на адресу Збройних сил України в районі населеного пункту Шуми в період із 5 липня до 2 вересня.

"Це факт викладений у нашому звіті від 5 вересня цього року", - наголосив голова СММ ОБСЄ в Україні Яшар Халіт Чевік.

Голова української делегації в ТКГ Леонід Кравчук зазначив, що сьогоднішній день дає надію на виконання режиму припинення вогню і надалі всіма сторонами.

"З цією метою українська сторона буде задіювати будь-які механізми як у рамках ТКГ, так і у рамках "нормандського формату", які дадуть змогу зберегти життя українських військовослужбовців та мирного населення. Ми залишаємося повністю відданими мирному процесу та виконанню досягнутих домовленостей", - наголосив він.

Раніше в ЗМІ з'явилася інформація про розпорядження ватажка так званої ДНР Дениса Пушиліна з 7 вересня розпочати обстріл українських позицій у районі населеного пункту Шуми. Пушилін заявив, що українські військовослужбовці нібито порушили один із пунктів домовленостей про режим припинення вогню й почали незаконно зводити позиції в районі селища.

У ЗСУ звинувачення спростували. Спостерігачі СММ ОБСЄ у звіті від 5 вересня також підтвердили відсутність якихось змін на позиціях ЗСУ у зазначеному районі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА