22:04 09.09.2020

КДБ вимагало від Колесникової добровільно покинути Білорусь, на кордон з Україною її вивезли насильно - адвокат

2 хв читати
КДБ вимагало від Колесникової добровільно покинути Білорусь, на кордон з Україною її вивезли насильно - адвокат

Комітет державної безпеки Білорусі домагався добровільного від'їзду однією з головних фігур опозиції Марії Колесникової з країни, після відмови, її насильно доставили на кордон з Україною, повідомила адвокат Колесникової Людмила Казакова.

"7 вересня після затримання біля Національного художнього музею Марію доставили в ГУБОЗІК, де вона провела майже півдня. Потім привезли в КДБ, де до пізнього вечора від неї вимагали погодитися добровільно покинути Республіку Білорусь. Після того, як вона відмовилася, її насильно вивезли на білорусько-український кордон", - сказала Казакова "Інтерфаксу".

У понеділок член президії Координаційної ради Марія Колесникова, прес-секретар Антон Родненков і виконавчий секретар Іван Кравцов перестали виходити на зв'язок. У вівторок держагентство БелТА повідомило, що Колесникову було затримано при спробі незаконного перетину держкордону з Україною. У Держприкордонкомітеті Білорусі підтвердили інформацію про затримання Колесникової, а також повідомили, що Родненкову і Кравцову вдалося покинути республіку і опинитися на території України.

Колесникову влада насильно хотіла вивезти з Білорусі, повідомив виконавчий секретар КС Іван Кравцов. "Перш за все їх цікавила можливість вивезення Марії Колесникової за кордон. Вони це пояснювали необхідністю деескалації, на їхню думку, обстановки в країні, і один із варіантів, який був запропонований, щоб ми на моєму особистому автомобілі втрьох перетнули кордон", - сказав він на брифінгу в Києві у вівторок. Кравцов і Родненков стверджують, що не виїжджали добровільно в Україну, як заявила раніше білоруська прикордонна служба.

Колесникова заарештована у справі про заклики до захоплення влади, повідомив раніше в середу Слідчий комітет Білорусі. "Стосовно підозрюваних Марії Колесникової і Максима Знака з санкції прокурора обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту", - сказали у відомстві раніше в середу.

Там додали, що за підозрою в скоєнні зазначеного злочину затримано адвоката Колесникової Іллю Салея.

"Наразі тривають слідчі дії, спрямовані на встановлення всіх обставин у кримінальній справі", - зазначили у відомстві.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстрілюють Херсон із лівого берега

Україні потрібно більше снарядів і ППО - Умєров у розмові з главою Пентагону

У Білому домі вважають за необхідне розгляд питання про допомогу Ізраїлю та Україні в Палаті представників цього тижня

Стефанчук: Україна розраховує, що завдяки мандату комісара Ради Європи будуть захищені права українців, які постраждали внаслідок російської агресії

РНБО розгляне загрози безпеці у зв'язку з роботою онлайн-казино - Зеленський

Україна запросить скликання засідання Ради "Україна - НАТО" щодо захисту неба та постачання озброєння - Зеленський

Українська авіація завдала ударів по п’яти районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали двох ракетних і 43 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу відбулося 50 бойових зіткнень

ПАРЄ закликала використати заморожені активи РФ для відновлення України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА