13:12 10.09.2020

Білоруські правозахисники визнали Колесникову політв'язнем

1 хв читати

Білоруські правозахисники вважають затриманих опозиціонерів Марію Колесникову, Максима Знака та Іллю Салея політичними в'язнями, вимагають їх негайного звільнення з СІЗО.

Заяву правозахисних організацій поширено у четвер незареєстрованим у Білорусі центром "Весна".

"Ми, представники білоруських правозахисних організацій, заявляємо про визнання Марії Колесникової, Максима Знака та Іллі Салея політичними в'язнями", - йдеться у зверненні.

Правозахисники зажадали "негайного звільнення Марії Колесникової, Максима Знака та Іллі Салея і припинення кримінального переслідування стосовно них".

"Продемонстровані спецслужбами абсолютно неправові підходи (викрадення і спроба насильницького виселення за межі країни М. Колесникової в продовження таких самих неправових колишніх практик, застосованих щодо С. Тихановської і О.Ковалькової), а також погрози фізичної розправи, які були висловлені щодо Марії Колесникової в будівлі ГУБОЗіК, ще більше фіксують політичний і протиправний характер цього переслідування", - йдеться в повідомленні.

У середу Слідчий комітет Білорусі повідомив, що Колесникова, Знак і Салей заарештовані у справі про заклики до захоплення влади.

У свою чергу адвокат Колесникової Людмила Казак заявила, що її підзахисна вважає всі підозри проти себе абсурдними і розцінює те, що відбувалося, як політичне переслідування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА