15:55 10.09.2020

Російські найманці о 14:15 обстріляли ділянку поблизу селища Шуми, на якій мала відбутися зустріч представників СЦКК та ОБСЄ

2 хв читати
Російські найманці о 14:15 обстріляли ділянку поблизу селища Шуми, на якій мала відбутися зустріч представників СЦКК та ОБСЄ

Російські найманці в зоні проведення Операції об'єднаних сил на Донбасі в четвер о 14:15 відкрили вогонь зі стрілецької зброї по українських позиціях у районі населеного пункту Шуми Донецької області.

"Обстріл був прицільним та спрямованим на ділянку, де мала відбутися зустріч представників СЦКК та ОБСЄ", - повідомляє штаб ООС у соцмережі Facebook.

У штабі ООС зазначають, що такі дії є відкритою провокацією.

"Натомість Україна вкотре демонструє своє щире прагнення до встановлення миру, але ворог навмисно зриває будь-які спроби", - наголошується в повідомленні.

Українській стороні вдалося гарантувати безпеку військовослужбовців ОС, а також представників СЦКК та ОБСЄ.

Як повідомлялося, 7 вересня учасники консультацій ТКГ домовилися про спільне інспектування в районі Шумів. Українська сторона узяла на себе питання логістики і гарантії безпеки усім учасникам інспекції.

Раніше в ЗМІ з'явилася інформація про розпорядження ватажка так званої ДНР Дениса Пушиліна з 7 вересня розпочати обстріл українських позицій у районі населеного пункту Шуми. Пушилін заявив, що українські військовослужбовці нібито порушили один із пунктів домовленостей про режим припинення вогню й почали незаконно зводити позиції в районі селища. У Збройних силах України звинувачення спростували. Спостерігачі СММ ОБСЄ у звіті від 5 вересня також підтвердили відсутність якихось змін на позиціях ЗСУ у зазначеному районі.

10 вересня в Офісі президента України заявили, що погодженого інспектування в районі селища Шуми на Донбасі не буде з огляду на постійну зміну запитів російської сторони.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА