07:35 11.09.2020

У Полтаві та Одесі викрили сепаратистських інтернет-агітаторів

2 хв читати
У Полтаві та Одесі викрили сепаратистських інтернет-агітаторів

У Полтаві та Одесі співробітники Служби безпеки України викрили двох сепаратистських інтернет-агітаторів, один із них виявився колишнім правоохоронцем, повідомив прес-центр СБУ.

"Антиукраїнську діяльність двох сепаратистських інтернет-агітаторів блокували кіберспеціалісти Служби безпеки України в Полтаві та Одесі. Оперативники спецслужби задокументували, що деструктивні матеріали пропагандисти розміщували на персональних і фейкових сторінках і в багатотисячних спільнотах у заборонених російських соцмережах", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, одним із сепаратистів виявився колишній правоохоронець, який зараз працює в приватній охоронній структурі Полтави. Встановлено, що відставник брав активну участь у 15 антидержавних спільнотах із загальною аудиторією понад 1,5 мільйона учасників. У цих групах зловмисник розміщував заклики до порушення громадського порядку, зміни кордонів території нашої держави, виправдовував агресію РФ на півдні і сході, підтримував ідею розділу України і приєднання окремих регіонів до Росії.

Зокрема, для підготовки антиукраїнського контенту він використовував матеріали російських пропагандистських ресурсів і сайтів бойовиків. За оперативними даними, сепаратистські погляди зловмисник також намагався популяризувати серед знайомих військовослужбовців і колег по службі.

Крім того, ще одного агітатора співробітники спецслужби викрили в Одесі. Заклики до зміни конституційного ладу і державних кордонів України він розміщував у соцмережах під вигаданим ім'ям. Зловмисник підтримував проросійських бойовиків і агітував за створення на території південних областей терористичної організації за зразком "Л / ДНР.

Під час обшуків у приміщеннях обох зловмисників слідчі органів безпеки виявили комп'ютери і мобільні телефони з доказами протиправної діяльності. Вилучені матеріали направлені на експертизи.

Дії агітаторів кваліфіковані за ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України. Одеситу зараз повідомлено про підозру.

Слідчі дії тривають. У разі доведення провини, їм загрожує до 5 років позбавлення волі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Очільники НАБУ і САП обговорили з послами G7 інституційну незалежність антикорупційних органів і резонансні розслідування

Кількість постраждалих у Дніпрі зросла до 24 людей - голова ОВА

Зеленський відвідав один із командних пунктів 41 ОМБр, що обороняє Часів Яр

Польські протестувальники продовжують блокувати рух вантажівок у чотирьох ПП - Держмитслужба

США вивчають можливість постачання Ізраїлю танкових та артилерійських снарядів, військового транспорту більше ніж на $1 млрд - ЗМІ

G7 закликає КНР вплинути на РФ у зв'язку з агресією проти України

Ми побачили зрушення в питанні розблокування допомоги від США - Шмигаль

У Дніпрі суботу оголошено днем жалоби за загиблими

Найближчої доби в Україні очікуються помірні дощі, місцями заморозки

Зеленський провів нараду щодо безпекової ситуації в Донецькій області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА