11:48 11.09.2020

Кількість зафіксованих банками шахрайських операцій із картками в I пол. збільшилася у 1,4 разу

2 хв читати
Кількість зафіксованих банками шахрайських операцій із картками в I пол. збільшилася у 1,4 разу

Кількість зафіксованих банками шахрайських операцій із платіжними картками за підсумками січня-червня 2020 року збільшилась до 47,5 тис., що в 1,4 разу більше, ніж за аналогічний період роком раніше, повідомила прес-служба Національного банку України (НБУ) у Facebook у четвер увечері.

Згідно з повідомленням, сума таких операцій за перше півріччя поточного року зросла на 10% проти першого півріччя минулого року (р/р) - до 86,4 млн грн.

Водночас Нацбанк уточнив, що питома вага збитків від незаконних дій і сумнівних операцій із використанням платіжних карток у загальному обсязі всіх операцій із платіжними картками становила лише 0,0048% (у першій половині 2019 року - 0,0043%).

"Водночас ми усвідомлюємо, що для кожної окремої людини, яка зазнала втрат через шахраїв, це може бути суттєвим і, звісно, неприємним випадком", - зазначила начальник управління зі зв'язків з громадськістю та фінансової обізнаності департаменту комунікацій НБУ Леся Войтицька, слова якої наводить прес-служба.

Зазначено також, що у січні-червні 2020 року середній розмір втрат на одну шахрайську операцію зменшився на 13,4% р/р - до 1,82 тис. грн, а кількість банків, які зазнали таких збитків, знизилася до 27 (40% від загальної кількості банків) із 30 (44%).

"НБУ продовжуватиме інформаційну кампанію #ШахрайГудбай і спільно з партнерами забезпечить якомога ширше розповсюдження знань про фінансову безпеку, щоб інформація про шахрайські сценарії стала доступною всім співгромадянам", - наголосила Войтицька.

Як повідомлялося, НБУ в липні 2020 року запустив інформаційну кампанію #ШахрайГудбай, у рамках якої регулятор спільно з 60 партнерами (зокрема з "Нова пошта" та Vodafone Україна) навчають українців основним правилам безпеки безготівкових та онлайн-платежів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА