14:46 11.09.2020

В. о. директора ДБР Соколов вважає за доцільне створення підрозділу детективів у бюро

1 хв читати
В. о. директора ДБР Соколов вважає за доцільне створення підрозділу детективів у бюро

Створення підрозділу детективів у Державному бюро розслідувань (ДБР) дасть змогу вдвічі збільшити кількість співробітників із процесуальними правами слідчих, вважає в. о. директора Державного бюро розслідувань Олександр Соколов.

В ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" Соколов розповів, що оптимізація роботи ДБР полягає не лише в заміні кадрів. "Закон передбачає, що оперативники і слідчі мають бути людьми в погонах, за аналогією з Нацполіцією", - зазначив він.

Соколов розповів, що важливо було створити структуру, яка становить певний замкнутий цикл з оперативними та оперативно-технічними підрозділами, і це завдання було виконано.

"Структура оперативних підрозділів повторює структуру слідчих, щоб з'явився інтерес до взаємної роботи. Приміром, для підтримки управління з протидії злочинам, вчиненим правоохоронцями, ми створили аналогічне оперативне управління", - пояснив він.

Як додав в. о. голови ДБР, також це зроблено для того, щоб у майбутньому була можливість з мінімальними витратами створити підрозділи фактично детективів у ДБР.

"Поки що це робоча модель, ми опрацьовуємо її. Дзеркальні підрозділи створюються, щоб у разі законодавчої ініціативи колишні слідчі та оперативники стали детективами. Наявність детективів дасть нам змогу вдвічі збільшити кількість співробітників із процесуальними правами слідчих", - підсумував Соколів.


Повний текст інтерв'ю з Олександром Соколовим буде оприлюднено на головній сторінці веб-сайту агентства "Інтерфакс-Україна"

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА