15:16 11.09.2020

В. о. директора ДБР Соколов: Я позитивно налаштований брати участь у конкурсі на посаду директора бюро

2 хв читати
В. о. директора ДБР Соколов: Я позитивно налаштований брати участь у конкурсі на посаду директора бюро

В. о. директора Державного бюро розслідувань (ДБР) Олександр Соколов заявляє, що хотів би завершити реформування бюро на посаді директора ДБР і готовий до участі в конкурсі на зайняття цієї посади.

В ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" Соколов розповів, що зволікання з проведенням конкурсу певним чином пов'язане з епідемією коронавірусу.

"Ми давно чекаємо на призначення комісії і самого конкурсу. Сум'яття в цей процес вніс коронавірус, оскільки відклалася робота Верховної Ради з визначення представників до конкурсної комісії. Згідно із законом, конкурсна комісія має бути сформована з дев'яти осіб. Три представники від президента були затверджені ще рік тому, трьох своїх представників визначив парламент, і три людини мають бути представлені від Кабміну, точніше, це мають зробити впливові міжнародні організації через український уряд", - зазначив він.

Соколов додав, що проведення конкурсу організовує Офіс президента. "Думаю, що процес має вже розпочатися. Є в організаторів думки розпочати хоча б збір документів ще до того, як буде вирішено питання з міжнародними партнерами. Прибічники цієї ідеї хочуть якнайшвидше розпочати технічний процес, а противники говорять, що навіть за технічними процесами мають спостерігати всі члени конкурсної комісії. До якого рішення прийде організатор - побачимо найближчим часом", - уточнив в. о. директора ДБР.

Відповідаючи на запитання про те, чи має він бажання брати участь конкурсі, Соколов сказав: "Я дуже позитивно налаштований брати участь. Волею долі вже півроку тут і розумію всі зміни, які потрібні бюро. До того ж багато процесів уже розпочато. Тут навіть не амбіції, швидше певний спортивний інтерес закінчити те, що я розпочав".

За його словами, очолити бюро може й "людина з іншим баченням цих процесів, вона почне все перебудовувати, а будь-які зміни курсу або замороження проектів веде до стагнації".

Відповідаючи на запитання про те, чи має він підтримку в прагненні перемогти в конкурсі, в. о. глави ДБР сказав: "Гадаю, що моя підтримка - це мої знання та впевненість, а як оцінить конкурсна комісія - побачимо".


Повний текст інтерв'ю з Олександром Соколовим буде оприлюднено на головній сторінці веб-сайту агентства "Інтерфакс-Україна"

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВР звільнила сімох членів Рахункової палати - нардеп

Окупанти обстріляли Харків, інформація про постраждалих уточнюється - мер

Спецпрокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом смерті мобілізованого дорогою до навчального центру на Закарпатті

Через ворожий обстріл у Новокаїрах постраждав чоловік - Херсонська ОВА

Ворог завдав ракетного удару по Дніпровському району, попередньо постраждали 4 людини - голова ОВА Лисак

Ексдепутата Запорізької міськради, який коригував ворожі ракети, засуджено до 15 років в'язниці

Україна і НАТО погодили план роботи на травень для активізації пропозицій до саміту альянсу у Вашингтоні - Міноборони

Європарламент підтримав лібералізацію торговельного режиму з Україною, посиливши захисні заходи для фермерів ЄС

Основна частина озброєнь із нового пакета допомоги США розміщена в Німеччині та Польщі, що прискорить її доставку в Україну - ЗМІ

В Одесі поліція ліквідувала call-центр, який видурив у громадян Чехії 5,5 млн грн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА