15:43 11.09.2020

Експертизи у справі поліцейських Кагарлика практично завершені, найближчим часом справу буде передано до суду - в. о. директора ДБР

2 хв читати
Експертизи у справі поліцейських Кагарлика практично завершені, найближчим часом справу буде передано до суду - в. о. директора ДБР

Практично всі експертизи, призначені у справі поліцейських Кагарлика (Київська обл.) завершено, найближчим часом матеріали справи будуть направлені до суду, зазначає в. о. директора Державного бюро розслідувань (ДБР) Олександр Соколов.

В ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" Соколов розповів, що під час розслідування злочинів, скоєних поліцейськими у Кагарлику, співробітники ДБР "встановили ще декілька епізодів, пов'язаних із тими самими та іншими фігурантами, які причетні до катування людей".

"Справу було продовжено не тому, що, як кажуть деякі народні депутати, ми намагаємося щось заховати, затягнути. У цій справі призначено понад 57 експертиз, майже 90% із них вже виконані. Ми чекаємо на закінчення проведення експертиз. Гадаю, що найближчим часом направимо справу до суду", - повідомив Соколов.

Як повідомлялося, 24 травня до поліції надійшло повідомлення про те, що до лікарні Кагарлика звернулася жінка, 1994 р. н., із повідомленням про побиття та зґвалтування. За її словами, до цих правопорушень причетні співробітники поліції. Першочергова перевірка повідомлення співробітниками департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції підтвердила причетність поліцейських до побиття та зґвалтування жінки, яку напередодні доставляли у відділ поліції для надання пояснень щодо крадіжок майна.

Співробітники органів внутрішньої безпеки Нацполіції затримали двох співробітників місцевого відділу поліції. 26 травня Голосіївський районний суд Києва обрав їм запобіжний захід у вигляді безальтернативного тримання під вартою.

2 липня Слідчі територіального управління ДБР у Києві повідомили про підозру оперуповноваженому Кагарлицького відділення поліції в катуванні, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 127 Кримінального кодексу України). Слідство встановило, що в ніч на 24 травня міліціонер за вказівкою безпосереднього керівника утримував руки потерпілої в той час, як його керівник надів протигаз на жінку та з метою отримання викривальних показів періодично затискав дихальну трубку.

Після початку досудового розслідування до ДБР почали звертатися особи з повідомленнями про факти тортур, які відбувалися в Кагарлицькому відділенні поліції. За даними слідства, на початку січня 2020 року співробітники цього відділення поліції, раніше підозрювані в тортурах і зґвалтуванні, катували двох осіб з метою отримання визнання у скоєнні крадіжок.

За цими фактами слідчі ДБР повідомили про підозру ще одному співробітнику відділення поліції, а також затриманим у травні оперуповноваженому та начальникові одного з секторів, які наразі перебувають у Київському слідчому ізоляторі (ч. 2 ст. 127 КК).


Повний текст інтерв'ю з Олександром Соколовим буде оприлюднено на головній сторінці веб-сайту агентства "Інтерфакс-Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Приїждже російське населення повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій - Ташева

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

Із 1 квітня вартість транспортної картки в Києві зросте до 75 грн

2,1 тис. закладів культури залишаються на тимчасово окупованих територіях із 2022 року

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА