07:05 12.09.2020

Радники "нормандської четвірки" підтримали заклик України щодо прийняття вичерпних заходів для продовження режиму припинення вогню на Донбасі

2 хв читати
Радники "нормандської четвірки" підтримали заклик України щодо прийняття вичерпних заходів для продовження режиму припинення вогню на Донбасі

Політичні радники лідерів держав "нормандського формату" підтримали заклик України про необхідність вжиття вичерпних заходів для продовження стійкого і всеосяжного режиму припинення вогню на Донбасі, повідомили в Офісі президента України.

За словами керівника Офісу президента Андрія Єрмака, Україна зробить все, щоб зберегти перемир'я і не дати його зірвати.

"Ми, як ніхто, зацікавлені, щоб більше не гинули українські військовослужбовці і мирні громадяни, як це відбувалося шість років поспіль", - цитує його прес-служба ОП у п'ятницю ввечері.

В ОП зазначили, що під час зустрічі в Берліні велику увагу було приділено питанням взаємного звільнення утримуваних осіб та забезпечення повного і безперешкодного доступу Міжнародного комітету Червоного Хреста до таких осіб.

"Реалізація наданих українською стороною пропозицій дає підстави очікувати досягнення прогресу в доступі міжнародних правозахисних організацій до утримуваних осіб найближчим часом", - повідомили в ОП.

Також досягнуто домовленості про зустріч у форматі радників лідерів країн-учасниць "нормандської четвірки" протягом наступних тижнів, щоб продовжити обговорення виконання Паризьких домовленостей лідерів у грудні 2019 року і підготовку Берлінського саміту в нормандському форматі.

В Офісі президента зазначили, що в складі української делегації на зустрічі в Берліні були керівник Офісу президента України Андрій Єрмак, віце-прем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков, член української делегації в ТКГ, народний депутат від "Слуги народу "Андрій Костін. До української делегації також увійшли представники Міністерства оборони, Міністерства закордонних справ і Служби безпеки України.

"Українська сторона висловила вдячність організаторам зустрічі за посередництво і надання майданчика для переговорів. Делегація України вкотре показала величезне прагнення українського народу до встановлення миру на нашій землі", - наголосили в ОП.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА