08:03 12.09.2020

Досудове розслідування у справі про постачання за заниженою вартістю продукції "Електроважмашу" Брянському машзаводу закінчено

2 хв читати
Досудове розслідування у справі про постачання за заниженою вартістю продукції "Електроважмашу" Брянському машзаводу закінчено

Харківська місцева прокуратура №3 оголосила про закінчення досудового розслідування справи про постачання продукції ДП "Завод "Електроважмаш" Брянському машзаводу за заниженою вартістю, в результаті чого підприємству було завдано збитків понад 1 млн.грн.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області, двом посадовим особам інкримінується ч. 2 ст. 367 (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки) КК України, а одному з них (заступнику керівника підприємства) - також ч. 4 ст. 191 (розтрата чужого майна службовою особою шляхом зловживання своїм службовим становищем, вчинена у великих розмірах) КК України.

"З метою забезпечення відшкодування завданих збитків, на майно підозрюваних накладено арешт. Також заступник вищого керівництва підприємства відсторонений на час слідства від займаної посади", - йдеться в повідомленні.

Під час досудового розслідування було встановлено, що "Електроважмаш" уклав договір на постачання обладнання підприємству в Лондоні. Водночас, один із директорів заводу, погоджуючи поставки тягового агрегату, знав, що його планова собівартість і фактична вартість виробництва вище ціни продажу. А представник вищого керівництва "Електроважмашу", знаючи про це, тим не менш підписав специфікацію і додаткову угоду, згідно з якою передбачена поставка агрегату покупцеві за заниженою ціною.

Надалі один із директорів ДП підписав дві міжнародні товарно-транспортні накладні, згідно з якими підприємство відвантажило чотири одиниці тягового агрегату на користь іноземного підприємства. Встановлено, що кінцевим одержувачем є Брянський машинобудівний завод, який є найбільшим виробником маневрових і магістральних тепловозів в Російській Федерації.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

Президент Польщі заявив про готовність надати військову допомогу Литві

Кличко: Пацієнтів і медперсонал лікарень на вулиці Богатирській вже евакуювали

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА