10:45 12.09.2020

Журналіст програми "Схеми" Михайло Ткач повідомив про проникнення невідомих на горище, опечатане поліцією в рамках "справи про прослуховування"

2 хв читати

Журналіст програми розслідувань "Схеми: корупція в деталях" Михайло Ткач повідомив про проникнення невідомих на горище, яке опечатала поліція в рамках розслідування справи про ознаки встановлення "прослуховування" в будинку журналіста.

"Близько другої години ночі я повернувся з роботи. Коли стояв на кухні біля вікна, почув у себе над головою шум на горищі. Вийшов у двір, щоб контролювати виходи з чотирьох під'їздів, що ведуть на горище. Викликав поліцію. Люки на горище були опечатані скотчем в рамках кримінального провадження. Поліція виявила зірвані "пломби" в одному з під'їздів і зараз оглядає горище", – написав Ткач на своїй сторінці в соцмережі "Фейсбук".

Як повідомлялося, в серпні журналіст Ткач на своїй сторінці в фейсбуці заявив, що виявив у себе вдома ознаки встановлення пристрою для прослуховування. "Виявив удома ознаки прослуховувального пристрою. Упродовж декількох тижнів я кілька разів отримував попередження про те, що моя журналістська діяльність дратує чиновників і стосовно мене почали активно працювати. Від одного джерела була інформація про те, що планують "свердлитися". Сьогодні зрозумів, що це означає", – написав він.

8 серпня повідомлялося, що столичні слідчі почали кримінальне провадження за фактом порушення недоторканності приватного життя після огляду в квартирі журналіста Ткача. Поліцейські виявили на стелі в квартирі на п'ятому поверсі пошкодження. "Також співробітники поліції оглянули дах будівлі, але жодних пошкоджень або технічних засобів не знайшли", – повідомила прес-служба столичної поліції.

Слідчий відділ Шевченківського управління поліції розпочав кримінальне провадження за ч.1 ст. 182 (порушення недоторканності приватного життя) Кримінального кодексу України.

Раніше знімальна група "Схем" неодноразово заявляла про перешкоджання своїй професійній діяльності.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міноборони України ініціювало законодавче визначення поняття "кібервійна"

У Запоріжжі ще 24 освітні заклади перейдуть на змішану форму з 1 квітня

Сирський обговорив із головою Об'єднаного комітету начштабів США Брауном потреби ЗСУ та стратегічні питання

Українська авіація за добу завдала ударів по 14 місцях скупчення окупантів та їхньої техніки

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 77 авіаударів по Україні, обстріляли близько 100 міст і сіл

Житель Вовчанська загинув унаслідок пожежі, спричиненої ворожим обстрілом

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

Зеленський обговорив із делегацією групи Європарламенту Renew Europe військову допомогу та євроінтеграцію України

Засновника криптобіржі FTX Сема Бенкмана-Фріда засуджено до 25 років в'язниці

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА