12:57 13.09.2020

У Міноборони РФ заявляють, що білорусько-російські навчання "Слов'янське братерство" є контртерористичними і не спрямовані проти інших країн

2 хв читати
У Міноборони РФ заявляють, що білорусько-російські навчання "Слов'янське братерство" є контртерористичними і не спрямовані проти інших країн

У спільних білорусько-російських навчаннях "Слов'янське братерство" буде задіяно понад 800 військовослужбовців двох країн, маневри не націлені проти інших країн і мають контртерористичну спрямованість, повідомив у неділю департамент інформації та масових комунікацій Міноборони РФ.

"У 2020 році в навчанні візьмуть участь понад 800 військовослужбовців двох країн і близько 170 одиниць бойової та спеціальної техніки, зокрема і сучасні бойові машини десанту БМД-4м і бронетранспортери БТР-МДМ "Ракушка" гвардійського Чорноморського десантно-штурмового полку Псковського гвардійського з'єднання ВДВ", - йдеться в повідомленні.

"Навчання проводиться з контртерористичної тематики і не спрямовано проти інших країн", - повідомили військові.

Зазначається, що цього року навчання відбудуться без участі сербських військових у двосторонньому форматі у складі Сил спеціальних операцій Республіки Білорусь і повітряно-десантних військ РФ.

"Після завершення навчання російські військовослужбовці повернуться в пункт постійної дислокації на території Російської Федерації", - зазначили в Міноборони.

Навчання "Слов'янське братерство" проходять щорічно на територіях країн-учасниць. У 2019 році маневри відбулися в Сербії, цього року - в Білорусі з 14 до 25 вересня. Від РФ у них візьмуть участь близько 300 російських військовослужбовців і близько 70 одиниць бойової та спеціальної техніки.

Раніше, за повідомленнями сербських ЗМІ, міністр оборони країни Олександр Вулін повідомив, що Сербія в найближчі півроку не братиме участі в міжнародних військових навчаннях, зокрема за лінією ОДКБ.

Як повідомив начальник прес-служби Міноборони Білорусі Ігор Гремешкевич, у міністерстві не отримували від сербської сторони інформації про відмову брати участь у навчаннях. У прес-службі ОДКБ "Інтерфаксу" заявили, що також не отримували інформацію від Сербії про намір відмовитися від участі в навчаннях.

Навчання відбудуться на тлі політичної кризи в Білорусі. У країні майже місяць тривають акції протесту проти підсумків виборів президента, які відбулися 9 серпня. Переможцем оголошено нинішнього главу держави Олександра Лукашенка.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА