16:27 13.09.2020

Близько 100 тис. учасників несанкціонованого маршу опозиції в Мінську прямують проспектом Незалежності в бік резиденції Лукашенка - очевидці

2 хв читати
Близько 100 тис. учасників несанкціонованого маршу опозиції в Мінську прямують проспектом Незалежності в бік резиденції Лукашенка - очевидці

Близько ста тисяч учасників несанкціонованого Опозиційного маршу зібралися на проспекті Незалежності в центрі Мінська, повідомляють "Інтерфаксу" очевидці.

Люди зайняли тротуари і проїжджу частину. Рух транспорту на проспекті перекрито.

Учасники акції рухаються у бік стели "Мінськ місто-герой" до резиденції президента Олександра Лукашенка "Палац Незалежності". Співробітники силових структур зараз не затримують учасників акції.

Раніше повідомлялося, що на акції протесту є затримані, з приводу їх кількості надходять різні відомості. За останніми даними Мінської міліції, затримано десять осіб, а незареєстрованому в Білорусі правозахисному центру "Весна" надійшла інформація про 18 затриманих, спостерігачі повідомляють про 50.

У першій половині дня міліцію в Мінську посилили військові. Біля міської резиденції Лукашенка - Палацу Незалежності був припаркований БТР. На даху палацу чергували кілька людей у чорному камуфляжі.

Площа державного прапора біля палацу була оточена. Поруч із резиденцією з боку виставкового центру розгортали колючий дріт.

У Білорусі вже більше місяця тривають акції протесту проти підсумків виборів президента, які відбулися 9 серпня. Переможцем оголошено нинішнього главу держави Олександра Лукашенка, який обіймає цю посаду з 1994 року.

Наймасовіші акції проходять в Білорусі щонеділі. За оцінками ЗМІ, деякі з них збирали понад 100 тис. осіб. Кілька разів учасники акцій вже доходили до резиденції Лукашенка і протестували поруч з нею кілька годин, але пізніше розходилися без ексцесів.

У перші дні акцій протесту було затримано близько 7 тис. осіб, потім більшість відпустили. Останнім часом затримання поновилися.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА