07:47 14.09.2020

Українська сторона в Берліні не брала жодних зобов'язань щодо перегляду постанови Ради про місцеві вибори - Єрмак

2 хв читати
Українська сторона в Берліні не брала жодних зобов'язань щодо перегляду постанови Ради про місцеві вибори - Єрмак

Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак заявив, що українська сторона на зустрічі радників глав держав "нормандської четвірки" 11 вересня в Берліні не брала на себе жодних зобов'язань щодо перегляду постанови Верховної Ради про призначення місцевих виборів в Україні на 25 жовтня.

"Жодних зобов'язань з української сторони щодо перегляду судових рішень Верховної Ради не було, і це неможливо, оскільки ми не можемо втручатися в діяльність українського парламенту", - сказав він у неділю в ефірі телеканалу "Україна".

Єрмак зазначив, що українська делегація тільки поінформувала колег на зустрічі, що депутатом від "Слуги народу" було зареєстровано ще 28 липня постанову про зміни. "Ця постанова сьогодні є, і вона найближчим часом буде винесена в зал Верховної Ради, де буде вирішуватися її доля як юридичного документа", - зазначив він.

Як повідомлялося, 19 серпня глава делегації України в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук поінформував учасників ТКГ про направлення звернення до Верховної Ради з пропозицією розглянути питання про відповідність постанови парламенту про призначення чергових місцевих виборів у 2020 році Закону України про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей, а також Комплексу заходів з виконання Мінських домовленостей, який був підтриманий резолюцією Ради безпеки ООН 2202 (2015 р.).

Раніше в ЗМІ поширилася копія російського документа, який російська сторона представила під час переговорів у рамках ТКГ. У проекті підсумкового документа майбутньої зустрічі радників нормандської четвірки Росія виклала свої вимоги до української сторони, зокрема, скасувати постанову Верховної Ради, яка не дозволяє проводити місцеві вибори на окупованих територіях.

Проект постанови про внесення змін до постанови про проведення місцевих виборів був внесений народним депутатом Олександром Качурою. Згідно з цим проектом, "Вибори депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів, які не призначені відповідно до пункту 2 цієї постанови, будуть призначені в визначеному законами порядку і строками за умови: повноцінного завершення на відповідних територіях процедур з роззброєння, демілітаризації та реінтеграції відповідно до стандартів Організації Об'єднаних Націй та Організації з безпеки і співпраці в Європі".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА