08:33 14.09.2020

Південна Корея сподівається на відновлення роботи міжкорейського офісу зв'язку найближчим часом

1 хв читати
Південна Корея сподівається на відновлення роботи міжкорейського офісу зв'язку найближчим часом

Міністерство у справах об'єднання двох Корей виступило із закликом до якнайшвидшого відновлення роботи міжкорейського відділення зв'язку в Кесоні.

"Ми вважаємо дуже сумним, що дві Кореї не мають навіть основного каналу зв'язку і що ця ситуація затягнулася, оскільки діяльність міжкорейського відділення зв'язку було припинено", - заявив на регулярному брифінгу представник міністерства Е Сон Кі.

"Уряд (Південної Кореї - ІФ) сподівається, що міжкорейське відділення зв'язку відновить свою роботу і канал зв'язку між двома Кореями буде відновлений якомога швидше", - додав він.

Відносини між двома Кореями за останні місяці значно погіршилися. У червні влада КНДР оголосила про припинення контактів з Сеулом за всіма існуючими каналами зв'язку. Пізніше стало відомо про підрив офісу з міжкорейських зв'язків у технопарку Кесон недалеко від демілітаризованої зони. Влада КНДР підтвердила, що будівля була зруйнована за її рішенням.

Спільне відділення зв'язку відкрилося в прикордонному місті Кесон у вересні 2018 року після угоди, укладеної президентом Південної Кореї Мун Чже Іном і північнокорейським лідером Кім Чен Ином у квітні того ж року.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА