11:23 15.09.2020

Близько сотні українців три місяці не можуть виїхати з Китаю, "МАУ" скасувала запланований рейс

3 хв читати
Близько сотні українців три місяці не можуть виїхати з Китаю, "МАУ" скасувала запланований рейс

 Близько сотні українців три місяці не можуть повернутися з Китаю на батьківщину, авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" (МАУ) скасувала запланований на 17 вересня рейс Тяньцзінь - Київ через недостатню кількість пасажирів.

Про це агентству "Інтерфакс-Україна" повідомили дві українки, які придбали квитки на зазначений спецрейс.

За їхніми словами, 2 вересня до українців, які нині перебувають у Китаї, звернувся посол України в КНР і повідомив про готовність українських авіакомпаній розглянути питання формування вивізного рейсу для повернення громадян додому. Було складено список осіб, охочих повернутися в Україну. У результаті "МАУ" організувала рейс Тяньцзінь - Київ (PS1290) на 9:25 17 вересня, квиток на який, як зазначили співрозмовники агентства, коштує $1,3 тис.

"Нас не попередили, що рейс може не відбутися, якщо не набереться потрібна для цього кількість людей. При цьому навіть не сказали, яка сама мінімальна кількість людей їм потрібна для здійснення цього рейсу. Люди позичали гроші, брали кредити, віддавали останні гроші, щоб купити квиток. Ми всі розраховували на цей рейс, адже для багатьох він був єдиним шансом у нинішній ситуації повернутися додому. 14 вересня о 23:00 за місцевим часом нам повідомили, що рейс скасовано, оскільки мало людей придбали квитки", - розповіла одна з них.

Співрозмовниця агентства також повідомила, що рейс було перенесено на 15 жовтня, а гроші буде повернено протягом трьох місяців.

"Багато хто ще купив квиток зі свого міста до Тяньцзіня за $100-200. І "МАУ" повідомила, що рейс скасовується, і звинувачує нас, що не всі придбали квитки", - додала друга пасажирка.

У свою чергу в "МАУ", коментуючи цю ситуацію агентству "Інтерфакс-Україна", сказали, що під час організації спеціальних вивізних рейсів, які не входять до регулярної програми, авіакомпанія завжди взаємодіє з посольством, плануючи рейс на основі списку пасажирів, складеного посольством.

"На жаль, людський чинник і рішення деяких пасажирів не платити останньої миті й зумовлюють можливість виконання такого рейсу - із наданого посольством списку людей, які чекають на переліт, квитки придбали лише близько 60% заявлених", - зазначили в компанії.

Говорячи про причини вартості квитка з Китаю до Києва, "МАУ" зазначає, що вона формується з огляду на обов'язкові витрати на переліт та обслуговування в аеропортах, і "якщо літак летить в один бік порожнім, ціна для пасажирів формується з урахуванням витрат на два плеча перельоту".

"Авіакомпанія не може виконувати рейс, якщо не досягається оптимальний рівень завантаження, що покриває витрати на виконання рейсів туди й назад. З урахуванням того, що держава не дотує "МАУ" для виконання подібних рейсів, авіакомпанії доводиться виходити виключно з ринкових інструментів для організації цих рейсів. При цьому пасажири, які придбали квитки на рейс 17 вересня, зможуть вилетіти перенесеним рейсом, просто змінивши дату польоту, згідно з нинішніми умовами авіакомпанії", - додали в компанії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський доручив Кубракову опрацювати питання прямого залізничного сполучення "Славутич - Київ"

На авдіївському напрямку за добу відбито 23 атаки окупантів

Шмигаль обговорив із главою МЗС Латвії євроінтеграцію України та конфіскацію російських активів

Заяви представників Білорусі про терористів, які нібито перебувають в українських лікарнях, є ІПСО – коментар СБУ

Поки що немає жодного підтвердження, що РФ насправді має намір завдати ударів по лікарнях у Києві - військова адміністрація

На Набережному шосе в Києві 27 квітня короткочасно обмежать рух транспорту - КМДА

Окупанти вивели на бойове чергування в Чорне море два носії "Калібрів" - Сили оборони півдня

Інформатора воєнної розвідки РФ, який шпигував за артилерією ЗСУ, засуджено до 11 років в'язниці

Кабмін України затвердив порядок призначення та виплат допомоги дітям із ВІЛ

Зеленський із дружиною у Славутичі вшанували пам'ять ліквідаторів катастрофи на ЧАЕС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА