13:49 15.09.2020

Навчання "Об'єднані зусилля-2020" відбудуться 22-25 вересня із застосуванням 12 тис. одиниць озброєння і до 700 одиниць військової техніки - Генштаб ЗСУ

3 хв читати
Навчання "Об'єднані зусилля-2020" відбудуться 22-25 вересня із застосуванням 12 тис. одиниць озброєння і до 700 одиниць військової техніки - Генштаб ЗСУ

Стратегічні командно-штабні навчання "Об'єднані зусилля-2020" відбудуться 22-25 вересня із застосуванням майже 12 тис. одиниць озброєння і до 700 одиниць військової техніки, повідомив начальник Головного управління доктрин та підготовки Генерального штабу Збройних сил України генерал-майор Олексій Таран.

"Навчання відбудуться в термін з 22 до 25 вересня під керівництвом головнокомандувача Збройних сил України на тему: "Управління міжвидовими угрупуваннями військ в операції сил оборони". Це навчання є підсумковим заходом всього комплексу підготовки Збройних сил України в 2020 навчальному році", - сказав Таран на брифінгу в Міністерстві оборони України у вівторок.

Він зазначив, що загальна чисельність особового складу, який буде залучено до навчань "Об'єднані зусилля" – майже 12 тис. одиниць озброєння і до 700 одиниць військової техніки.

За словами Тарана, на позначення військ залучають понад 100 військових частин, підрозділів усіх родів, видів військ і спеціальних військ ЗСУ та інших складових сил оборони.

"У планах практичних дій передбачено їх проведення у форматах командно-штабних, тактичних, тактико-спеціальних, льотно-тактичних навчань, зокрема з бойовою стрільбою. Вони відбудуться на загальновійськових, бригадних полігонах, визначених ділянках і районах місцевості, а також у чорноморській та азовській морських операційних зонах і їхньому повітряному просторі", - наголосив генерал-майор.

Таран пояснив, які питання буде відпрацьовано під час навчання.

"Механізованими, десантно-штурмовими, аеромобільними військовими частинами: з ведення стабілізаційних, оборонних, контрнаступальних, рейдових, пошуково-рятувальних, десантно-штурмових дій із відповідними етапами бойової стрільби. Частинами і підрозділами ракетних військ та артилерії: відпрацювання питань підготовки та умовного нанесення вогневого ураження противника, зокрема із застосуванням ракетного комплексу "Нептун", виконання одиничних і групових ударів комплексом залпового вогню "Вільха", - зазначив він.

За його словами, частини підрозділів територіальної оборони відпрацьовуватимуть питання самооборони й охорони державного кордону, боротьби з диверсійно-розвідувальними силами, іншими озброєними формуваннями агресора та антидержавними незаконно створеними збройними формуваннями.

"Частинами зенітно-ракетних військ повітряних сил і протиповітряної оборони сухопутних військ: здійснення прикриття угруповань військ від ударів засобів повітряного нападу противника і проведення практичних пусків ЗРК С-300, БУК-М1, С-125, "Оса". Частинами авіації повітряних сил, армійської авіації сухопутних військ і морської авіації: винищувально-авіаційне прикриття, знищення засобів повітряного нападу противника, нанесення реальних й умовних бомбоштурмових ударів, застосування ударного безпілотного літального апарату Bayraktar із проведенням практичного бомбометання", - пояснив начальник Головного управління доктрин та підготовки Генштабу.

Таран зазначив, що групування ВМС відпрацьовуватимуть питання здійснення охорони пунктів базування, недопущення блокування портів, ведення мінно-огороджувальних дій, висадки морського десанту на необладнане узбережжя.

Крім того, додав він, навчання проводять на єдиному оперативно-стратегічному фоні, який наближений до ймовірного характеру розвитку військово-політичної обстановки навколо України.

Таран також нагадав, що протягом 2020 року органи військового управління провели організаційні заходи для переходу на J-структуру за аналогією системи управління країн-членів НАТО і провели комплекс заходів підготовки штабних тренувань і навчань щодо надбання ними певних оперативних можливостей на здійснення стратегічного планування та управління підлеглими міжвидовими групування.

"Тому під час стратегічного командно-штабного навчання органи військового управління розгортаються на пунктах управління вже в нових J-структурах. Це навчання стане контрольним заходом для перевірки нової системи управління. Ми маємо реально переконатися в правильно обраному шляху її перебудови в частині, що стосується переходу на J-структури, оскільки тільки практична робота зазначених організаційних елементів на командних пунктах засвідчить ефективність функціонування новостворених органів управління", - сказав представник Генштабу ЗСУ.

Таран наголосив, що під час навчань здійснюватиметься перевірка системи зв'язку, розвідки, отримання інформації та обмін нею, і між органами управління Збройних сил України, і інших складових оборони держави, і між силами і засобами країн-членів НАТО, щоб побачити, "на що здатні наші системи зв'язку, системи обміну даними, і зробити висновки, що нам ще треба зробити, яке переоснащення необхідне для того, щоб досягти повної взаємосумісності".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА