16:44 15.09.2020

Міносвіти України оприлюднило проект умов прийому до вищих навчальних закладів на 2021 рік для громадського обговорення

2 хв читати
Міносвіти України оприлюднило проект умов прийому до вищих навчальних закладів на 2021 рік для громадського обговорення

Міністерство освіти і науки України оприлюднило проект умов прийому до закладів вищої освіти на 2021 рік для громадського обговорення.

Згідно з повідомленням прес-служби міністерства, серед пропонованих змін можливість подавати заяви через електронні кабінети для всіх категорій вступників, які мають хоча б один сертифікат зовнішнього незалежного оцінювання та український документ про повну загальну середню освіту, виданий із застосуванням фотополімерних технологій їх виготовлення.

Планується також ввести можливість виконання вимог до зарахування через електронний кабінет із використанням кваліфікованого електронного підпису вступника.

Для підтримки регіональних вищих навчальних закладів пропонується збільшити вагу регіонального коефіцієнта до 1,03 (1,05 відповідно для спеціальностей з особливою підтримкою).

Передбачається також введення вагових коефіцієнтів для вступу до магістратури - заклад зможе збільшити вагу бала за фаховими випробуваннями, залишивши на іспит з іноземної мови щонайменше 25%. Також планується надати право закладу у своїх правилах прийому встановлювати мінімальне значення вступних випробувань та конкурсного балу для вступу на ту чи іншу конкурсну пропозицію.

Для зменшення плутанини і непорозумінь із наданням рекомендацій на контракт, заяви тих абітурієнтів, які зараховані на бюджет, пропонується автоматично виключати з конкурсу на всі інші конкурсні пропозиції за винятком випадків, коли абітурієнт сам забажає їх залишити (якщо планує вчитися більше ніж за однією освітньою програмою, більше ніж в одному закладі освіти).

Окрім того, наступного року вперше ЗНО з української мови та літератури можна буде здавати у двох рівнях: лише з мови або мови та літератури. Результати ЗНО з української мови використовуватимуть для вступу до більшості спеціальностей, а для спеціальностей із підвищеними вимогами до гуманітарних знань (гуманітарних, філологічних) - необхідно буде здавати ЗНО з мови та літератури. Результати ЗНО з української мови та літератури 2018-2020 років можна використовувати для вступу на всі спеціальності як результати ЗНО з української мови та літератури або ЗНО з української мови.

Серед іншого, у зв'язку із затвердженням стандарту вищої освіти для другого (магістерського) рівня освіти за спеціальністю "право" встановлено обмеження для вступу до магістратури на цю спеціальність - із 2021 року це зможуть зробити тільки випускники, які завершили навчання на бакалавраті за спеціальністю "право" або "міжнародне право".

За даними Міносвіти, основний етап вступної кампанії пропонується провести в липні 2021 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА