16:44 15.09.2020

Антикорупційне бюро Польщі знайшло EUR1 млн у тайнику в екс-глави "Укравтодору" Новака

2 хв читати
Антикорупційне бюро Польщі знайшло EUR1 млн у тайнику в екс-глави "Укравтодору" Новака

 Слідчі Центрального антикорупційного бюро (АКБ) Польщі виявили в тайнику в колишнього в.о. голови Державного агентства автомобільних доріг України ("Укравтодор") Славоміра Новака готівкові кошти, еквівалентні EUR1 млн, повідомляється на сайті польського відомства.

"Гроші були сховані у двох спеціально підготовлених тайниках. Офіцери виявили грошові кошти на суму понад 4 млн злотих (4,163 млн злотих), зокрема EUR536,4 тис., $470 тис. і 30 тис. злотих. Інші активи, придбані на кошти від корупційних злочинів, також було вилучено, зокрема дві квартири з оцінною вартістю близько 2 млн злотих і розкішний автомобіль Land Rover", - зазначено в повідомленні АКБ Польщі.

Антикорупційне бюро Польщі продовжує розслідування і виявлення активів, отриманих незаконним шляхом.

Як повідомлялося, 22 липня 2020 року польський суд узяв під варту на три місяці колишнього в.о. голови Державного агентства автомобільних доріг України ("Укравтодор") Славоміра Новака та двох його спільників.

За інформацією правоохоронців, Новак реєстрував підприємства в Польщі на імена довірених осіб і поповнював їхній статутний капітал коштами учасників тендерів "Укравтодору".

Національне антикорупційне бюро (НАБУ) і Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) спільно з Центральним антикорупційним бюро Польщі (ЦАБ) і Окружною прокуратурою провели санкціоновані обшуки в Києві, Львові та на території Польщі в рамках спільного розслідування діяльності злочинної організації у сфері дорожнього господарства.

Прес-секретар міністра-координатора спеціальних служб Польщі Станіслав Жарин (Stanisław Żaryn) написав у Twitter про затримання ЦАБ за обвинуваченням у корупції екс-глави "Укравтодору" Новака. Окрім нього, затримано колишнього командира військової частини 2305 "ГРІМ" Даріуша Завадку (Dariusz Zawadka) і підприємця з Гданська.

21 липня Центральне антикорупційне бюро Польщі за дорученням НАБУ і САП України повідомило Новаку про підозру в отриманні неправомірної вигоди.

Кабінет Міністрів України призначив Новака в. о. глави "Укравтодору" 19 жовтня 2016 року. До цього він був депутатом польського сейму, відповідав за транспортні плани та інвестиції під час підготовки Польщі до Євро-2012. У 2011-2013 роках обіймав посаду міністра транспорту, будівництва та морського господарства Польщі. У вересні 2019-го Кабмін України звільнив Новака з посади.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Боррель: Ми повинні дістати Patriot з ангарів, де вони стоять "про всяк випадок", і передати їх Україні

Сирський і головком Об'єднаних сил НАТО в Європі Каволі обмінялися думками щодо тактичної ситуації на полі бою

Останній дзвоник у школах Києва пролунає 31 травня

ЗСУ знищили низку об'єктів на військовому аеродромі в Джанкої - ГУР

Ворог намагається захопити Часів Яр, закидає місто КАБами й не зважає на свої втрати - ОСУВ "Хортиця"

Найближчі дні в Україні будуть прохолодними та дощовими, в суботу подекуди нічні заморозки

Армія РФ завдала ракетного удару по Дніпровському району, є постраждалі, зафіксовано загоряння - голова ОВА

Кулеба - союзникам: Системи Patriot і SAMP/T потрібні вже сьогодні для порятунку життя людей і економіки

Перші 13 із 60 ветеранів з ампутаційними пораненнями відбули до Берліна для встановлення сучасних інноваційних протезів - мер Києва

Обвинувачений у спробі дати хабар чиновникам "Укргазвидобування" визнав провину, просить перерахувати гроші ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА