16:46 15.09.2020

Міськрада Івано-Франківська ухвалила рішення відкрити дитсадки і школи, незважаючи на "червону" зону епіднебезпеки

2 хв читати
Міськрада Івано-Франківська ухвалила рішення відкрити дитсадки і школи, незважаючи на "червону" зону епіднебезпеки

 Івано-Франківська міська рада, посилаючись на численні звернення батьків дітей дошкільного та шкільного віку, ухвалила рішення поетапно відновити роботу дитячих садків, а також продовжити очне навчання в школах та закладах позашкільної освіти.

Текст рішення оприлюднила прес-служба міськради у вівторок.

Згідно з текстом рішення, дошкільні навчальні заклади почнуть відкривати вже з 15 вересня. Початкові школи відновлять роботу з 21 вересня. Учні середніх і старших класів, а також позашкільних навчальних закладів повернуться до очного навчання з 28 вересня.

Крім того, рішенням рекомендується освітнім закладам приватної форми власності, розташованим на території Івано-Франківської міської територіальної громади, забезпечити право дітей на освіту "відповідно до рішення засновника".

Адміністраціям навчальних закладів пропонується забезпечити неухильне дотримання співробітниками санітарно-гігієнічних вимог для протидії поширенню COVID-19. Відповідальність же за здоров'я учнів і вихованців покладається на їхніх батьків або осіб, що їх замінюють.

"Рекомендувати органам національної поліції утриматися від дій щодо притягнення до відповідальності фізичних або юридичних осіб, які діятимуть відповідно до цього рішення. Зазначене рішення з урахуванням вимог ст. 144 Конституції України є обов'язковим до виконання на території Івано-Франківської міської територіальної громади", - наголошується в тексті рішення.

Як повідомлялося, з 14 вересня Івано-Франківськ включено до "червоної" зони епідеміологічної небезпеки.

За минулу добу в Івано-Франківській області було підтверджено 153 нових випадки коронавірусної хвороби, четверо людей серед раніше хворих померли. Нині в області хворіють 6 464 людини.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА