18:55 15.09.2020

СБУ розслідує схему постачань авіаційних деталей з "ЛНР" до РФ

2 хв читати
СБУ розслідує схему постачань авіаційних деталей з "ЛНР" до РФ

 Служба безпеки України повідомила про підозру в державній зраді голові правління підприємства на тимчасово непідконтрольній території Луганської області, який організував нелегальні постачання продукції для потреб військово-промислового комплексу Російської Федерації.

"Незаконні оборудки контррозвідники та слідчі СБУ викрили в жовтні минулого року. За даними досудового слідства, менеджмент одного з луганських машинобудівних заводів налагодив постачання комплектуючих для ремонту й обслуговування військової авіації, що перебуває на озброєнні спецслужб і Міністерства оборони країни-агресора. Аби приховати схему, деталі відвантажували на адресу фірми-прокладки та вивозили до Росії через неконтрольовану ділянку кордону", - повідомляє у вівторок прес-центр СБ України.

Слідчі органів безпеки кваліфікували дії голови правління заводу за трьома статтями Кримінального кодексу України: ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 1 ст. 333 (порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю) та ч. 3 ст. 110-2 (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України). Його оголошено у розшук.

Раніше повідомлялося про підозру заступникові голови правління і керівникові фінансово-економічного відділу підприємства. Їм інкримінують скоєння злочинів, передбачених ст. 111 і ст. 110-2 КК.

Триває документування протиправних дій інших учасників схеми.

Викриття зловмисників здійснював Департамент контррозвідки спільно зі співробітниками ГУ СБУ в Донецькій і Луганській областях, УСБУ в Харківській області під процесуальним керівництвом прокуратури.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА